Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De terugreis

IMG_9191 
Donderdagochtend vertrokken we van de Koppang camping, ‘s avonds gingen we slapen in het huisje van Katja’s vriendin Dineke. We reden naar Arvika om daar eerst te lunchen bij Nordell, een heerlijke bakkerij met hartige en zoete lekkernijen. We gingen voor de broodjes garnalen die we in de tuin opaten. Toen het begon te regenen zijn we vertrokken, en we hebben nog wat gewinkeld. Bij de supermarkt de laatste boodschappen gedaan, en daarna naar Annuska om even bij te kletsen voordat we naar het huisje reden.
IMG_9195 
Na het avondeten zijn we naar het meer gelopen, en onderweg stonden er twee elanden in een weiland, samen met twee hertjes. Het was er natuurlijk heerlijk rustig, het is hier wel al weer wat sneller donker.
Vrijdagochtend hebben we het huisje afgesloten, en we zijn richting Göteborg gereden. In Säffle hebben we wat rondgelopen en op advies van de mevrouw van de brei-winkel hebben we een fika bij Holgers gedaan (fika is koffie/thee met een taartje). De taartjes bestelden we beneden in de bakkerij, en boven stond de koffie en thee. We mochten zoveel nemen als we wilden.
IMG_9213
We hadden tijd genoeg en onderweg zag Eelco dat er in het Dalslands konstmuseum een tentoonstelling was die “Det Bla” (blauw) heette. We zijn naar het museum gereden en het was een heel leuk museum, een gedeelte met oude kunst en twee mooie moderne tentoonstellingen. Daarnaast stond het museumkafe, dat zag er ook heel traditioneel Zweeds uit, en had ook een heel traditionele vruchtenpaj met vaniljesos.
IMG_9232
Toen maar verder naar Göteborg, waar we ook nog even rondgewandeld hebben voordat we naar de boot reden.
IMG_9257
Op de Germanica moesten we met de auto twee dekken omhoog, waar hij tussen de grote vrachtwagens buiten in de regen moest blijven staan. Het waaide nogal hard, maar we hebben lekker buiten op het dek staan kijken totdat we het te koud kregen.IMG_9261
Na het dinerbuffet zijn we gaan slapen, en zaterdagochtend reden we pas rond 10:00 uur de boot af. Het was druk op de weg, maar al met al waren we rond 16:00 uur weer thuis in Voorschoten.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

3 Responses to “De terugreis

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: