Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Van het ene fjord naar het andere.

De wolken hingen laag toen we wakker werden, we wilden aan de overkant een wandeling maken naar boven.

blog1854blog1855

We hebben even getwijfeld, en zijn toch naar Ranfloget gelopen. Vier km in totaal en naar een hoogte van ruim 200 meter. Al aan het begin was een prachtige hut gebouwd, deze was op slot, en er was zelfs geen sleutel te vinden. Weer een stuk verder hadden ze een mooie waterdrinkplaats gemaakt, en halverwege stond een…schommelstoel.

blog1856blog1857

Een wandeling met verrassingen. Ook het paadje was afwisselend, door het bos, een stukje moerassig en stukken die we moesten klauteren en klimmen over de rotsen en stenen.

blog1859

Bovenop de top stond een behoorlijk fris windje, maar het uitzicht was formidabel, de wolken hingen gelukkig niet zo laag meer.

blog1858

De terugweg ging een stuk sneller, en toen we bijna beneden waren kwam er een helicopter heel laag overgevlogen.

blog1860

We stapten in de auto richting Sandnessjoen, eerst moesten we over de Helgelandsbrug die we eigenlijk niet zo heel leuk vinden. We maakten toch maar een foto omdat alles zo mooi grijs tegen elkaar afstak, en toen zag Eelco dat we ook onder de brug konden komen. Daar heeft hij geprobeerd een vis te vangen, daar dat lukte niet.

blog1861

Gisteravond had hij nog wel een makreel gevangen en grookt, en die hebben we daar op een boterham gegeten. In Sandnessjoen zijn we het winkelcentrum Amfi ingelopen, waar het nu veel rustiger was dan vorig jaar toen de Hurtigruten net had aangelegd (die mag nu tijdelijk niet  varen vanwege de Covid-19 pandemie). We wilden eens een andere camping proberen op dit stuk, en volgens ons is dat heel goed gelukt. We staan aan de kant van een fjord, en Eelco kan vanuit de voortuin zijn hengel uitgooien. Een klein nadeel is dat het hier nogal rotsig is, waardoor de haringen niet echt de grond in kunnen. Dus een beetje geïmproviseerd met stenen, en we staan wederom op een prachtige plek. De zee is zo glad als een spiegeltje, en de lucht is open getrokken. We zitten op de eerste rang voor een mooie zonsondergang vanavond!

blog1862

About Eelco & Katja

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: