Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Over de Lemelerberg naar de Cockse Heide om asperges te eten

Vanmorgen werden we wakker en de zon scheen prachtig door de bomen, meteen de achterdeuren open gezet en ik kreeg thee op bed. Het ultieme vakantiegevoel!

blog1416blog1417

Helaas hebben de reeën zich niet laten zien, ook niet op de wildcamera die we vannacht richting het bos hadden neergezet. Na het ontbijt eerst een heerlijke douche genomen en daarna vertrokken van camping de Moat. Gisteravond hadden we al twee nachten gereserveerd op de boswachterscamping de Cockse Heide in Afferden, noord-Limburg.
Eerst hebben we een plek gezocht om te kunnen wandelen, dat werd de Lemelerberg. Daar parkeerden we de camper op een grote parkeerplek in het bos, en hebben we koffie en thee gezet.

blog1428

Dit doen we ook altijd als we gaan kamperen met de daktent, maar dit is net een beetje gemakkelijker, en je kan lekker binnen blijven uit de wind. We hebben een rondje om en over de Lemelerberg en de Archemerberg gelopen.

blog1423blog1424blog1425
Daarna stapten wij in de camper om af te zakken naar Noord-Limburg. Toen we weer van de snelweg af waren, reden wij het eerste beste erf op, waar we asperges konden kopen. De vrouw vroeg meteen of wij die camper hadden gewonnen, dat staat immers achterop!

blog1420blog1422
We kochten er ook meteen eieren bij, en bij de buurtsuper kochten we de rest voor twee dagen eten.
Op de camping werden we verwelkomd door de boswachter. En na het avondeten hebben we nog een leuk ommetje gelopen in de Maasduinen, door het bos en langs een ven. We zagen alleen een konijntje wegspringen, en een kudde schapen, We hoorden veel vogels, waaronder een havik die door het bos vloog. Eelco heeft ook een vossenhol gezien vlakbij de camper, de wildcamera mag vannacht weer aan.

blog1426

P.S. We zitten soms buiten bereik van internet en de blogjes komen zodoende willekeurig

One Response to “Over de Lemelerberg naar de Cockse Heide om asperges te eten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: