Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Via het Lauwersmeer, en Zwolle naar camping de Moat

Toen wij vanmorgen wakker werden had Fenna er al een hele expeditie opzitten. Zij was op zoek gegaan naar de paardjes, en heeft daar in de ochtendnevel hele mooie foto’s gemaakt.

Fenna de GraaffFenna de Graaff

 

Daarna zijn we nog even teruggegaan naar de uitkijktoren, en nu stonden de Hooglanders een stuk dichterbij.

Fenna de Graaff

Ook zagen wij het riet vreselijk bewegen, maar na een kwartier turen zijn we terug gegaan. Wat daar heeft gezeten zullen we nooit weten.
Na het inpakken zijn we naar Oostmahorn gegaan, daar staat een oude vuurtoren in het water, met een brug er naar toe. Het is meer een smalle loopplank, en dan ongeveer 3 meter boven het water. Bij de vuurtoren lag een geocache, dus zijn we er toch maar naar toe gelopen. Spannend, en gelukkig ook de cache kunnen loggen.

blog1399

Daarna richting Lauwersoog om in het Nationale Park Lauwersmeer nog een stuk te lopen. Eerst hebben we de camper geparkeerd, en koffie en thee gedronken met de heerlijke koeken die we hadden meegekregen van de Kampeerhal in Roden.
Bij het bezoekerscentrum, dat helaas dicht was, hebben we een mooie wandeling gemaakt.

blog1401
Het plan was om bij Fenna te eten, en daarna naar de volgende camping te rijden. Zo gezegd, zo gedaan, we hebben ook nog een extra slaapzak meegenomen, omdat het vannacht toch wel een beetje koud was. Na het eten zijn we dus verder gereden naar camping de Moat in Dalfsen. Een keurig camping, mooi sanitair en hele vriendelijke mensen. We hebben een prachtige plek tegen het bos aan, en daar zijn vorige week reeën gespot, dus wie weet?

blog1402

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: