flyfishing and more

Eindelijk naar Gutulia

Gisteravond kwam er nog een onweersbuitje voorbij, en vanmorgen scheen de zon weer. Na het ontbijt vertrokken we naar Gutulia, daar zijn we ruim 10 jaar geleden met de kinderen geweest. Je kan er naar de zomerboerderij lopen aan de andere kant van het meer, maar het regende toen zo hard, dat we halverwege zijn omgekeerd.
Vandaag eerst naar Glen, dat is een visplek aan een meer, geheel ingericht voor gehandicapten, inclusief een tillift om iemand in een boot te helpen, die blijft hier gewoon buiten staan. Daarna naar de parkeerplaats waar we gisteren ook al waren geweest. Daar hebben we eerst een broodje met de vis gegeten. En toen op weg, nou ja weg. Stenen en boomstronken, het loopt niet echt gemakkelijk. En op sommige plekken hebben ze planken over de drassige ondergrond gelegd.

image1373image1375

image1376

Hier staan nog echte oude sparren en dennenbomen. Een enkele nog vanuit de Vikingtijd. Aan het einde van het meer kon je de boerderij al zien liggen. In de zomer verkopen ze daar koffie en wafels. Maar de zomer blijkt hier helaas al voorbij, en we hebben toen maar onze koekrepen opgegeten.

image1379
Eelco heeft nog een klein forelletje uit het riviertje gevist.

image1374

Na de wandeling terug naar Femundsenden, en hebben bij het Canoe Camp snel koffie en thee gedronken (nee zonder iets lekkers, want dat hadden ze niet). Het begon nu ook te regenen, het weerbericht zat er deze keer helaas niet naast, het blijft regenen tot vanavond.
Het was vier uur en we twijfelden wat te doen, het vissen bij Isterfossen was vanwege de natheid geen optie. We begonnen gewoon te rijden over de Kopparvegen die uiteindelijk bij Roros uitkomt. We zagen wel dat er campings waren, maar een wildplek zou ook een mogelijkheid zijn. We dachten dat we de weg opgingen naar een mogelijke wildplek, maar we strandden bij camping Johnsgaard aan het Langsjoen. Binnen 5 minuten stond de tent, en nu zitten we lekker binnen (met kacheltje aan).

image1380

image1381

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: