flyfishing and more

Twee keer over de grens

Vanmorgen ontbeten in de zon, en gewassen in de rivier. En daarna op weg naar Grövelsjön. In Idre eerst getankt en daarna in een klein plaatsje bij de Lanthandel brood en een gerookte vis (beekridder) gekocht. Bij Renbiten hebben we een stuk rendiervlees voor vanavond gekocht, en we hebben de kapel bekeken.

image1369

En letterlijk aan het einde van de weg lag het Grövelsjö. Daar wilden we een stuk lopen, maar eerst een Fika natuurlijk. Wafels met jam en room! We konden verschillende routes kiezen, van 1 tot 15 km, wij kozen eerst voor de 4  km. Ze rekenen hier altijd alleen de heenweg, dus daar moet je even op letten. We liepen langs een mooie route met veel houten weggetjes, we aten wat bij een hutje, en we liepen verder naar de Zilver-waterval.

image1365image1364

Een mooi plekje en hier waren een aantal scholieren hun kamp aan het opzetten. Omdat het leuker is om de terugweg niet hetzelfde te doen, liepen we eerst naar de grens. Deze is gemarkeerd met een meterslang hek van gaas. We hebben elk aan een kant gestaan, Eelco in Noorwegen en Katja in Zweden.

image1366

Wij vonden het wel zielig voor de rendieren, die hier niet verder konden. Uiteindelijk zagen we een rendier bij een doorgang in het hek wachten, totdat de deur openging (denken wij).

image1370

Vanaf de grens liepen we via een ander pad weer terug naar de auto.
Daarna via een grensovergang van Zweden naar Noorwegen. Ook hier weer een mooie stenenstapel, en een cache die deze keer in de stenen was verstopt.

image1371

We rijden door het Femunden gebied, een paar jaar geleden zijn we hier ook geweest. Ook nu lopen er wel rendieren, maar lang zo veel niet als toen. Ze zijn nu veel donkerder van kleur en hebben grote geweien. Morgen willen we wandelen bij Gutulia, en we hebben eerst even gekeken of daar een wildplek was, helaas alleen voor campers. Ook langs het Femunden meer waren wildplekken, maar daar was het nogal vol! Nu staan we op de Femundstunet camping, met een douche en internet.
Het is koud, ik heb het bed al opgemaakt, en behalve onze winterdekbedden ook een extra slaapzak erbij gelegd.

image1372

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: