Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De eerste bom

Vanmorgen moesten we even snel inpakken omdat het een beetje begon te regenen. We reden de weg weer af richting het Femunden meer, aan de andere kan dan waar we gisteren waren. Daar ligt een heel oud haventje en dorpje Buvika. We  maakten er wat foto’s en reden verder naar het Noorden.

image1390

Onderweg bij de buurtsuper haalden we lunch, en bij Tulsingdal gingen we van de weg af. We moesten ouderwets tol betalen, geld in een envelopje, dat in een brievenbus ging.

image1383

De Flensdalvei was prachtig, in eerste instantie reden we door een soort bos, later werd het meer een fjell met heuvels. Onderweg hebben we bij een riviertje de lunch gegeten.

image1384

Eelco ging nog even vissen, en Katja ging snel weer de warme auto in om te breien. Het plan voor vandaag was nog niet helemaal helder, gingen we ja of nee vandaag al naar Zweden? De weg was langer, en mooier dan we dachten, en we waren dan ook pas in de loop van de middag aan het einde van de weg.

image1389

Onderweg gingen we ook nog even een cache zoeken, die bij de Haelva lag. Het is een stuk bos dat door Statskog (staatsbosbeheer) aan de inwoners van Roros is geschonken. De cache lag aan de andere kant van het water, en we moesten een “spennende” hangbrug over!

image1385
Daarna zijn we doorgerden naar Roros, daar zijn we al een paar keer geweest, en het blijft een heel mooi stadje. Hier in de buurt is ook een fijne camping, we besluiten eerst een stuk te wandelen bij de Molmannsdalen, en daarna naar camping Roste te rijden. De wandeling die we hadden uitgezocht ging langs een paar meren, waar Eelco nog twee mooie vlagzalmen wist te vangen.

image1388
Op de camping heeft Eelco een lekker vuurtje gemaakt, Roros ligt op het hoogste deel van Noorwegen, en het is hier dan ook aan de frisse kant.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: