Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een luie, regenachtige zondag.

Vannacht heeft het behoorlijk geregend, de tent hield het prima, dus wij ook. We zijn de hele ochtend lekker in bed blijven liggen, terwijl de regen op het dak kletterde. Daarna toch maar even gewassen in de rivier, het was niet echt heel koud. En de brunch, met broodjes ei, hebben we onder de tarp gegeten.

blog1552

De trap naar het bed boven hebben we opgeklapt, zodat die niet in de weg staat, en we hebben een paar uur gelezen en gebreid (voor de breiers: het is de Fantastitch van Stephen West).

blog1568

Toen het een beetje droog begon te worden, hebben we ons omgekleed in wandel-regen-tenue. We zijn eerst het pad langs de Pite afgelopen tot aan het einde, er zijn daar nog meer kampeerplekken. Daarna weer een stukje terug om via een weg bovenlangs weer naar de oude brug te lopen. Een lekker ommetje van bijna 8 km (n.b.de plek van de tent is de rode pijl, foto is vanaf de brug over de Pitealven gemaakt).

blog1562
Terug bij de tent leek het droog te worden, maar vanaf dat moment is het een soort stoelendans geworden. De stoeltjes bij het water, en weer ingeklapt terug bij de tent, het is niet echt droog, maar het regent ook niet. Eelco heeft een berkje in stukken gezaagd, en het vuur knappert en rookt. En dat is ook de bedoeling, knutten en muggen houden daar niet van. We blijven nu maar zitten, want het is lekker warm en in de verte zien we een heldere lucht aan komen.

blog1567
Bij het avondeten hadden we een heerlijke supermalse rendierbiefstuk, die we bij het vuur aan het water hebben gegeten.

blog1554

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: