Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Wandelen bij de Trollfossen en eten in Jokkmokk.

Na een heel klein buitje ging de zon lekker schijnen, we hebben eerst even gebadderd, en toen rustig aan opgeruimd. Weer zijn we het pad langs de rivier op gereden, om daarna verder naar de prachtige waterval te rijden. En ook daar waren weer mooie kampeerplekken. Eerst hebben we een stuk kruidenbrood gegeten dat we eerder deze week hadden gekocht bij de bageri.

blog1590

Daarna zijn we naar de waterval gelopen, en meteen een geocache gevonden. Er stonden ook een paar mooie oude Sami-huisjes. Onderweg hebben we ons tegoed gedaan aan bosbessen. De waterval was breed en lang, en na een tijdje zijn we teruggegaan.

blog1574

blog1577
Via de grussweg, langs het éénbaansspoor van de Inlandsbanan zijn we uiteindelijk weer op de E45 gekomen. We zij echt in Lappland, veel bossen, meren en ook stukken met moeras (waar geel gras staat met hier en daar een boompje).Ook zijn we een paar rendieren tegen gekomen.

blog1596

blog1591

blog1592

blog1593

En zo nu en dan heeft Eelco gevist in de kleine riviertjes onderweg. De kleine dorpjes hebben geen supermarkt, dus zijn we helemaal tot Jokkmokk gereden. We wisten daar een camping, Skabram. En hoe toevallig, de vrienden die wij eerder in Strömsund hadden gezien hebben daar een hut. Wij hebben voor het eerst sinds een week weer een camping, met stroom en wifi!
Vanavond hebben we geen eten gemaakt, maar zijn we in de plaatselijke pizzeria neergestreken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: