Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De groene Svartisen

Gisteravond was er kans dat we het Noorderlicht konden zien. Het was heel koud buiten, en ik heb de donzen slaapzak om me heen gehouden, toen we toch maar even uit bed gingen om te kijken. Maar helaas, wel een prachtige sterrenlucht.

image1558
We hadden voor vanmorgen de wekker gezet, en we konden nog snel even eten voordat het begon te regenen. Daarna hebben we even in de buurt van de camping rondgereden, langs de waterval die we wel hadden gehoord, maar niet konden zien. En naar een eilandje dat door een dijkje nu geen eilandje meer was.

image1563

image1565

Ook nog even terug naar de Kjellingstraum brug, waar we de Fransman weer tegen kwamen die vertelde dat de vis schoongemaakt in de koelkast lag. We reden verder en het bleef regenen, bij een camping/kiosk/kro hebben we even wat gegeten en gedronken. De diverse buitenradars een weerberichten lieten verschillende voorspellingen zien. Maar het weer is overal in de buurt slecht, dus er is geen uitwijkmogelijkheid. We vervolgen gewoon onze route langs de kust. Bij Mevik zag Eelco een gapahuk (schuilhut) die perfect was om onze lunch te eten. Er was ook een logboek en we zagen dat er feestjes waren gevierd en dat er fietsers hadden overnacht.

image1568
We wilden heel graag naar de Svartisen, een gletsjer. Hiervoor reden wij door twee tunnels bij Glomfjord, dan moet je voor de derde tunnel het parkeertterrein van de grottekeningen oprijden. Die hebben we al gezien, dus wij reden door. Dan kom je eerst langs een hoge waterval, waar Eelco nog een beekriddertje (arctic char) heeft gevangen.

image1570

Daarna moet je door de “donkere tunnel”. Hier is geen licht in, omdat het ook geen normale route is. Deze weg rijdt je op eigen risico (met een heleboel andere burgerlijk ongehoorzame Noren en toeristen). Onze nieuwe auto heeft prima lichten, dus dat was geen probleem.

image1572

Eenmaal uit de tunnel kom je in het gebied van de sneeuw. Ja, dat dachten we, want we zijn hier al een paar keer geweest. Destijds  konden we niet verder vanwege de sneeuw. Nu konden we helemaal naar boven rijden, en nog lag er geen sneeuw. Dat was wel heel raar. In ieder geval werd het droog en hebben we heerlijk een paar uur kunnen wandelen, vissen en thee drinken op de groene Svartisen.

image1582image1584

image1579

image1586

Daarna snel door naar de Furoy camping, daar waren we al eerder geweest. Deze keer toch ook maar weer een hut genomen, want vanaf het moment dat wij in de auto stapten begon het weer te regenen.

image1561

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: