Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De zon scheen tussen de buien door

Het heeft vannacht heel veel geregend. En we hebben op ons gemak ontbeten en opgeruimd. De ferry die bijna vanaf de camping vertrekt, ging om half tien en om half elf. We namen die van half elf, maar toen we stonden te wachten en we keken naar de aansluitende ferry van Jektvik (ongeveer 30 km verderop) bleek die pas om half vier te gaan. We hadden dus genoeg tijd om te wandelen en boodschappen te doen. De boodschappen deden we in Vagaholmen. En omdat we daar geen koffie konden krijgen, hebben we een plek opgezocht om wat lekkers te eten en broodjes af te bakken in onze oven. Dat ging bijna helemaal goed, en we hadden vijf lekkere verse broodjes, die heerlijk smaakte met roomboter. En ja, het regende zo nu en dan nog wel, maar de zon scheen zo nu en dan heerlijk door de wolken heen.

image1588

image1589

We hadden ook een wandeling uitgezocht, de poolcirkel-loipe. Die ging naar de top van een berg, waar we een prachtig uitzicht hadden. We schreven onze naam in het boek, en Eelco heeft de wandeling op internet geregistreerd. Ze zullen weten dat we daar geweest zijn!

image1591

image1590

Weer terug bij de auto, bleek dat we maar net op tijd bij de ferry zouden aankomen, maar Eelco kan niet alleen goed keren met de auto, hij kan deze auto ook stevig door laten rijden. We kwamen uiteindelijk ruim op tijd aan. Met deze ferry passeer je de Poolcirkel, en ook deze keer stopten we in Sorfjorden om twee mensen van boord te laten gaan.

image1593

image1594

Vanaf de ferry reden we verder Kustweg 17, halverwege is daar Hellaga, een rustplek die  wij de vistrappen noemen. Daar kan je goed vissen, en ook deze keer ving Eelco vis, dit keer twee polakken één van 3,5 kg en onderstaande van 5,5 kg. Beide vissen zijn terug gezet en zwommen daarna vlot weg het donkere fjord in. Ze waren te groot om mee te nemen en we hadden al een andere snelle hap in gedachten voor de avond.

image1595

Het plan was om wild te gaan staan, maar er was geen enkele goede plek langs de weg, overal waren boerderijen. Ondertussen was het ook weer vreselijk gaan regenen.

image1596

Bij Nesna moesten we de volgende ferry nemen, maar het werd ook al laat. En we zijn uiteindelijk daar  op de camping Havblikk (Zeezicht) geland.

image1592

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: