Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Dagje Oslo.

Omdat we eerst een uurtje moesten rijden voordat we in Oslo waren, moesten we vroeg opgestaan. We konden met de auto naar Ikea rijden (vanaf Lillestrom), daar hebben we de Ikea bus genomen, die elk uur naar het centrum van Oslo rijdt. En dat is gratis, je omzeilt daarmee de tolwegen en een parkeergarage!

We kwamen in een enorme bouwput terecht en het regende. Niet echt een goed begin, maar we bgonnen met het beklimmen van het Opera gebouw, en dat was erg leuk. Het heeft allemaal schuine daken waar je op kan lopen, wit marmer. Ook binnen was het een mooi gebouw, prachtige architectuur.
Van de Opera zijn we naar het Akerhus Slott gelopen met de vesting. Ook een prachtig gebouw, en dit keer in een heel oude omgeving. Via een aantal winkelstraten, een lunsjroom en wat mooie fonteinen kwamen we bij het Slottet, waar we net op tijd waren voor de wisseling van de wacht. Ondertussen was het droog geworden en zag alles er al weer een stuk gezelliger uit.

Toen hebben we een heel eind over de Frognerveien richting het Frognerpark gelopen, dat is beter bekend als het Vigelands park omdat daar alle beelden staan. Een enorme hoeveelheid beelden van blote mensen. En alle beelden stralen emotie uit. Een van de bekendste beelden is dat van een boos jongetje, maar er zijn ook mooie beelden van moeders met kinderen en een opa die een kind aan de hand heeft. En natuurlijk het grote beeld in het midden van het park.

In het museum hebben we even iets gegeten voordat we naar de Gamle Aker Kirke gingen, met de oudste  huisjes van Oslo (Telthusbakken).

We kwamen meer naar het centrum, langs het Bislett Stadion  en we hebben op het plein waar een paar weken geleden de bom is afgegaan zitten eten. Het was alsof er niets gebeurd was, iedereen zat gezellig te kletsen, alleen waren er nog veel ramen dichtgetimmerd. Via winkelstraten en het station kwamen we weer bij de halte van de Ikea bus.

Terug bij de camping eerst nog even een rondje door de omgeving om hier de laatste elanden te spotten. De auto heeft erg zijn best gedaan,  en moest enorm dalen en klimmen! Het was er mooi, maar geen elanden onderweg gezien. Wel stonden er weer twee in het weiland bij de camping.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: