Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Zeeforel in Denemarken

Met het voormalig bestuur van de Hackleplayers zijn we na een uitstel van twee jaar eindelijk naar Fyn geweest om daar de zeeforellen te belagen met onze vliegenhengels. We kijken al jaren uit naar deze week en zo na de nodige uurtjes karren kwamen we om 17:00 aan bij onze vakantie woning. Vanaf dat moment staat alles in het teken van zeeforel vissen, lekker eten en drinken en vooral gezelligheid en even een moment om te ontspannen.

De gebruikte vliegen; eigenlijk alle bekende patronen zoals de Polar-magnus, Garnaal patronen, de Brenda, de Kopper bassen enz.

De stekken; de bekende plekken uit het stekkenboek met zeer wisselende resultaten.

Onze belangrijkste observatie; het is druk geworden met vissers, overal en nergens duiken ze op, zowel Denen als toeristen. Wel zaten we in een drukke tijd want Pasen is wel naast een familie moment ook een belangrijke datum om te gaan vissen op zeeforel…

We hebben maar zelden vis zien draaien of springen. Ook andere vissers melden slechte vangsten en verhoogde hengeldruk.

Opvallend was dat onder de kust geen voedsel was zoals garnalen of kleine vis, we denken dat daardoor de zeeforel hoger in de zee voedsel pakt.

Vissen op zeeforel is taai, veel meters maken veel casten en dat hebben we gedaan, de stappen teller gemiddeld 20.000 stappen per dag.

Weer: stevige no wind kracht 3 a 4, temp 0 tot 6 graden in ochtend oplopend naar 14 overdag. Zon, geen regen geen bewolking helder.

Een kleine impressie van onze vakantie, de vissen en de gezelligheid hieronder:

Geef een reactie