Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Woensdag 29 juli 2009.

Vanmorgen terug naar de Vinjeveggen, de kuilen waren al dichtgegooid met grind, dus het reed een stuk relaxter en nu weten we ook waar ons bomgeld heen gaat. Het is een prachtige weg door een mooi gebied, halverwege is een een stuk met allemaal vakantiehuisjes. En daar is het een stuk drukker. We zijn doorgereden totdat we een weg konden nemen naar een berg van ongeveer 1200 meter hoog. We begonnen met truien en regenjacks aan tegen de kou, maar die konden al snel los geritst worden. Op de top stond een stevige wind, maar koud hadden we het niet meer. Er was een prachtig uitzicht op de bergen om ons heen, waarin meren verspreid lagen. Terug nog even via een ander weggetje langs een meer voor de foto’s. Daarna snel boodschappen gedaan en wat gegeten, zodat Eelco en Jesse ook nog even konden vissen.

Vanavond zijn we naar het meer Kjemsjøen geweest om voor de laatste keer pølser med lomper te eten in de buitenlucht. Er stond een barbecue klaar, we hoefden alleen maar hout te sprokkelen. Er lag ook een cache, onder een bruggetje, maar die was kletsnat en het papier hebben we gedroogd boven het vuurtje.  Eelco heeft ook nog gevist in het meer. Het weer bleef gelukkig wel droog, en we hadden een heerlijk laatste avondje in Noorwegen.

IMG_6741

IMG_6768

IMG_6797

Vissen:

De Glomma blijft hoog en er stond een harde wind over het water, wat een somber weer. De wind stond tegen de stroom in. We hebben veel moeten lopen en tussen de eilanden hebben we hier en daar plekken gevonden waar te vissen was. De vis was lastig te vangen toch hebben we nog enige forelletjes en vlagzalmpjes weten te landen op spiders en vooral parachutes. Geen vlieg in de lucht maar vlagzalm komt hier toch voor omhoog zo bleek weer net als op de kleine CDC vliegjes.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie