Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Dinsdag 28 juli 2009.

De regen van vannacht heeft plaatsgemaakt voor een zonnetje. We werden er vroeg wakker van, en na het ontbijt zijn we naar de oude Koningsweg gelopen. Ten eerste om een cache te zoeken, ten tweede om te kijken of er goede visstekken zijn. De cache was heel goed in een grot verstopt. De Gammle Kongen Veg liet allerlei plekken zien, waar in de Middeleeuwen een kerkje had gestaan, waar de kleuterschool stond en hoe ze de waterkracht gebruikten. Ook was er een infobord met een foto waarop te zien was dat de Glomma ver buiten zijn oevers was gestegen, en dat was pas 15 jaar geleden. Langs de Glomma konden we parkeren op een stuk bij de eilandjes, we hoorden aan de overkant een tractor op een eiland, die reed vervolgens het water in, en precies waar wij wilden gaan vissen, kwam hij weer het water uitgereden.

Vissen op de Glomma:

De waterstand is hoog, het water is koperkleurig. Mede i.v.m. de hoge waterstanden en het slechte weer (weinig vliegen te zien) toch maareven contact gezocht met het thuisfront in het bijzonder met Erik v.d. Hoek. Op zijn advies zijn we wat meer afgezakt tussen de eilanden. Hier is de stroming wat minder sterk en is er goed te waden. We zien wat kleine vis stijgen en vangen op cdc en andere kleine vliegen. De standaard parachutes en de klinkhamers lieten de vissen links liggen. Jesse ving nog een mooie vlagzalm.

Na het vissen zijn we eerst boodschappen gaan doen, bij de tent regende het. Maar deze keer is het helmaal niet zo erg. We hebben met korte broeken gelopen, en Katja en Fenna zijn zelfs op de slippers in de Glomma geweest (het was wel heel erg koud hoor!). Na de Brownietaart zijn de mannen weer gaan vissen, de meiden gaan lekker in het zonnetje zitten borduren.

Vanavond hebben we geprobeerd om elanden te spotten, we zijn de Vinjeveggen opgereden rond een uur of tien. Het zag er erg mooi uit, maar geen beest te bekennen. Morgen gaan we terug om er te wandelen

IMG_6667.

IMG_6677

IMG_6689

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie