Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

We zijn er!

Donderdagochtend zijn we aan de vroege kant vertrokken, je weet nooit waar je in de file komt te staan op de A1 in Duitsland. En dat viel deze keer dus reuze mee. Onderweg wel twee keer getankt, en het was veel te warm om lang uit de auto te blijven. Het was niet heel erg druk op de weg, en de files vielen mee. In Kiel even in de rij gestaan voordat we aan boord konden.

blog1762

Zelfs op het dek was het warm, maar wel heel erg rustig. Er zijn slechts 300 passagiers, in tegenstelling tot het normale aantal van 1300!
Het buffet was enigszins aangepast, een heerlijk visbordje, een bordje met vlees, en ook kipwraps stonden voorverpakt klaar. Het hoofdgerecht werd voor je opgeschept, kippebout, rundstoof en schnitzel, met de bekende doperwtjes, rijst en aardappeltjes. Een bakje joghurt met verse bessen en een rabarbercrumble met vanillesaus als dessert.
Eelco heeft even met de kok gesproken, en hoorde dat er heel veel ontslagen zijn gevallen bij de Stena line.
Vrijdagochtend op het achterdek koffie en thee gekocht, we hadden koekrepen meegenomen als ontbijt, maar er waren ook heerlijk kaneel- en appelmuffins, dus wie gaat er dan een Snelle Jelle eten?

blog1764
Vlak voor de haven lagen, net als bij Scheveningen, veel lege containerschepen voor anker.

blog1763

TomTom zou ons naar Koppang leiden, maar vlak voor de Noorse grens stuurde hij ons naar een ferry. Normaal gesproken vinden we dat leuk, maar ons gevoel zei dat er iets niet klopte. Op dat moment was er ook heel weinig verkeer, wij dachten echt dat er iets aan de hand was. We zijn even van de weg af gegaan, de bootreis zou 2,5 uur duren, en het was niet gezegd dat je er ook meteen op zou kunnen. Nog een keer via Google gecheckt, en die zag nergens iets bijzonders. Toen hebben we TomTom genegeerd, en we reden zo door de douane heen,nou ja, we moesten wel even stoppen. Bij Espa deze keer geen broodjes gekocht, maar een ijsje en aardbeien. Ondertussen was TomTom ervan overtuigd dat wij die boot niet namen, en de aankomsttijd was ruim twee uur eerder. Toen we over de nieuwe weg nummer 3 waren gereden, ging er nog eens ruim een half uur vanaf.
We hebben de tent uitgeklapt op de bekende camping. Het is hier heerlijk, een beetje zon en zeker niet te warm.
Na het eten nog een klein ommetje gemaakt bij Sundfloen, en een cache gepakt die we nog niet hadden gevonden.

blog1765

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie