Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

We hebben een wildzwijn op de wildcamera!

Het was weer een koude nacht, maar met de extra slaapzak was het heerlijk slapen. Wakker worden met uitzicht op een boom door het bovenluik, hier worden wij blij van.

blog1439

Toen we het warme bed uit waren, hebben we ons snel aangekleed om naar naar de wildcamera te lopen. Op de camera zelf konden we al een schim zien, en oplichtende oogjes. Snel naar de camper om op de laptop te constateren dat we een wild zwijn hadden gespot! Maar er was ook een filmpje met een dier dat leek op een das, omdat er een dassenburcht was, maar het kan ook een vos geweest zijn. Hoe dan ook, we hebben twee filmpjes.

1)  met een zwijn die onze camera inspecteert

2) met de das of vos, kijk goed links verplaatst iets zich richting boom

Na wat camper-kletspraatjes hebben we opgeruimd en de camper op het parkeerterrein gezet, zodat wij nog even twee uurtjes de Loenermark in konden lopen. Ook nu weer veel spechten gehoord, maar niet kunnen spotten. Wel hebben we grijze zandbijen gespot, of dat denken we in ieder geval. Er waren een heleboel zandbergjes waar we de bijen met knalgele poten in zagen verdwijnen.

grijze zandbijgrijze zandbijgrijze zandbij

Terug bij de camping uitgecheckt en de weg op naar camping Rhanerveld, dat is een natuurcamping gelegen op een grotere groene camping. De camper staat op het paddenstoelenveld onder de bomen, deze keer maar weer met elektriciteit. En daar zijn we blij mee, want er staat een koude wind en de zon komt niet bij onze plek.

We hebben een leuke wandeling gemaakt over de Sallandse heuvelrug, waar de camping naast ligt. En waar we toevallig ook nog een geocache tegen kwamen.

blog1453

Daarna konden wij ons bestelde eten gaan afhalen bij de boerderij op de camping, en zo konden wij lekker eten zonder te koken.

blog1440
We gaan zo naar binnen, en als het nodig is, gaat het kacheltje aan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: