Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Van Torsby naar Idre.

Gisteravond hebben we nog een ommetje gemaakt. Een stukje langs het meer, waar we grote elandsporen op het strandje zagen. En terug via het pad onder de hutten, en langs wat meertjes. Helaas liet de eland zich niet zien. Vannacht hebben we wel de kraanvogels gehoord.

blog1499

blog1500
Vanmorgen een wat rommelige start, we kregen de goede informatie niet op de mobiel en de TumTum, maar Eelco heeft dit uiteindelijk opgelost. En de camping waar we naar toe wilden gaan, bleek niet daar te zijn, waar we dachten dat die was. En toen kwamen we er ook nog achter dat we de papieren kaarten van Noorwegen en Zweden waren vergeten. En dat is toch fijner voor het overzicht dan de TumTum of je mobiel. En toen begon het ook nog een beetje te regenen. Uiteindelijk zijn we de camping afgereden, richting Idre. Eerst een stuk over de E45/E16 tot Malung.  Daar hebben we boodschappen gedaan en een wegenkaart gekocht. In een boekwinkel, waar ook nog een leuk breiboek voor Katja lag (voor de breisters: verschillende manieren van het verwerken van een i-cord!). Daarna reden we de Route 66 op, die langs de Västerdalsälven. Maar aan de andere kant was een kleinere weg, die hebben we een stukje gereden. Hier zagen we prachtige oude boerderijen. Bij Lima met een oud kerkje uit 1850, vonden we het genoeg geweest, en hebben we verder de grote weg gereden.  Daarna nog even langs de weg geparkeerd voor een visplek voor Eelco, Katja kon lekker een stuk breien.

blog1502

Verder waren langs deze weg veel lägerplatsen, dat zijn semi-wild plekken. Geen faciliteiten, wel prachtige natuur. Het werd al behoorlijk druk, dus we reden snel verder. Even buiten Idre richting Foskros, en daar hebben we op een plek waar we twee jaar geleden ook al hadden gestaan, de tent uitgeklapt.
Het is prachtig weer, en Katja zit het weblog te schrijven met haar voeten in de rivier, terwijl Eelco probeert iets voor het avondeten te vangen (als dat niet lukt, hebben we de diepvries-zalm nog).

blog1504

blog1505

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: