Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De eerste nacht in Zweden.

Gister hebben we een lange rit door Duitsland gemaakt. Op de boot was het vrij druk,. Het leek er even op dat we een enorme hoosbui over ons heen zouden krijgen, maar dat dreef vrij snel over. En ons Scandinavische buffet was weer zoals we het gewend zijn, heerlijke hapjes, vis in allerlei soorten, en deze keer een heerlijke brownie met caramel en rabarber als nagerecht.

blog1479
Vanmorgen was het ook druk met uitrijden, we waren pas om half elf aan het rijden. En nadat we via een zelfgekozen omweg door de stad (over een enorme heuvel) reden we via de E 45 naar het Noorden. In TumTum hadden we Trysil als eindpunt gezet, maar dat hebben we telkens aangepast.
Eerst zijn we langs het Dalsland akvadukt gereden. Daar waren we al eens eerder geweest, en het leek ons een goede plek om de Fika te eten.

blog1488

blog1489
blog1491

Onderweg bij het tanken hadden we (vieze) koffie en thee met drie lekkere broodjes gekocht. Bij de sluizen en het aquaduct hebben we dat opgegeten, en daarna hebben we nog even rondgekeken. Omdat we niet dezelfde weg weer terug wilden rijden, zijn we de secundaire weg doorgereden totdat we weer op de E 45 zaten. Bij Säffle even van de weg om bij een enorme ICA supermarkt boodschappen voor vanavond te doen. We hebben op de route een paar campings gespot, en we zijn gestopt bij Torsby. We staan aan een meer op de Värmlands Sjö og Fjäll camping. Het waait een beetje, maar het is droog en we zitten lekker buiten.

blog1494

blog1497

5 Responses to “De eerste nacht in Zweden.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: