Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Toch naar Leka

IMG_8870 
De wekker ging niet af, maar we werden op tijd wakker van de regen. We wilden eerst nog naar Leka gaan, en daarna afzakken naar het zuiden.
Het waren buien, en na het ontbijt hebben we de tent nat ingepakt. We reden op ons gemak naar Gutvik voor de ferry naar Skei op het eiland Leka. Daar aangekomen hebben we in de informatieruimte bij het politiebureau een foldertje meegenomen, het is duidelijk buiten het seizoen. We maken een rondrit over het eiland met de folder en de gps met geocaches voor alle bezienswaardigheden.
IMG_8926
De rotsen zijn erg bijzonder, geel met rood, wat komt door de mineralen. En andere rotsen die bestaan uit lagen waartussen een laag “cement” zit, dit zijn de jonge rotsen. Wij zijn niet erg geologisch onderlegd, maar we begrijpen dat geologen hier vrolijk over het eiland huppelen. Meer over deze speciale mineralen en stenen kan je hier vinden.
IMG_8897 
We klimmen omhoog naar de grot met rotstekeningen, maar de deur is dicht omdat het geen seizoen meer is (dit wisten we al voordat we naar boven gingen). Daarna komen we bij de gele rotsen, en bij de plek waar ongeveer 80 jaar geleden een 3-jarig kindje is gevonden (boven in de rotsen) dat waarschijnlijk was meegenomen door een adelaar. IMG_8918
Nadat we hier een geocache hadden gevonden, zijn we doorgereden naar Skeisnesset. Daar hadden we weer een prachtig uitzicht en een geocache. We konden hier ook de ferry zien aan komen, voor onze laatste ferry-overtocht langs de kustweg.
En van daar zijn we richting Trondheim gereden, en verder zuidwaarts. Onderweg regelmatig de belofte dat er elanden zouden oversteken, maar helaas, niet toen wij langskwamen. Wel een file!
IMG_8970 
De meeste campings onderweg lagen erg dicht langs de E6, bij Lundamo was aan de andere kant van de Gaula-rivier ook nog een camping Valdoyan. Er is niemand, en wij zetten in de kou de natte tent snel op voordat we de worstjes gaan eten. Zeevis zit er helaas niet meer in deze vakantie.

We zijn hier: 63 9.092 N 10 15.926 O

Screenshot_2014-08-15-22-01-09

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie