Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

“Ja, vi elsker” en wandelen langs de Orkla

IMG_8972 
We hebben heerlijk geslapen, de donzen slaapzakken hebben ons goed warm gehouden. Met het ontbijt scheen de zon, en weer de twijfels waar we nu heen zullen gaan. Gezien het weer, er wordt regen voorspeld, besluiten we toch meteen naar Koppang te rijden, dan kunnen we gewoon blijven staan, en hoeft de tent niet weer af- en opgebroken te worden. Tijdens het inpakken vliegen kraanvogels over.
IMG_20140816_122007
We rijden de E6 weer op, en bij Berkak staat een file. Vlaggen en borden langs de weg vertellen dat het Brennebu martnad is. En het tema is “ja, vi elsker” dat zoiets betekent als wij houden van. Het ziet er wel leuk uit, dus parkeren wij de auto achter de zaagfabriek, en gaan het feestterrein op. Er is veel te zien, veel husflid (weven, spinnen, vilten, hout- en glaswerk) en lekker eten. Een Noorse spinster vertelt het geheim van verven met mos, ik heb volgens haar maar een handjevol mos nodig, dus dat gaan we deze week wel oogsten op de fjell. Nadat we uitgekeken waren, hebben we de boodschappen gedaan en zijn we verder gereden.
IMG_8979
Op de kaart zagen we een klein weggetje bij Orkelbogen en dat leek ons een goede plek om te gaan wandelen.
IMG_8993
Toen we uitstapten, werden we verwelkomd door een paar schapen. We wandelden een pad af, hadden prachtige uitzichten en toen we water hoorden, zijn we naar beneden geklauterd. We kwamen uit bij de Orkla. Ondertussen was het gaan regenen en zijn we weer terug gegaan. We hebben nog twee Eekhoorntjesbroden geplukt voor de pasta met zalm en doperwtjes vanavond.
IMG_9001
Rond 20:00 uur reden wij de vertrouwde Koppang camping op en werden we hartelijk ontvangen. Snel de tent opgezet, en gegeten. Het is hier in de avond al veel eerder donker en we hebben voor het eerst deze vakantie last van muggen!IMG_9005

 

Screenshot_2014-08-16-21-53-53

We zijn hier: 63 9.092 N 10 15.926 O

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: