Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Rondane.

Vanmorgen moesten we echt opstaan om Fenna naar Sollia te rijden voor haar dagrit in de bergen op een paard. We waren nog maar net uit Koppang gereden, of er kwam een elandmoeder met jong uit de bossen tevoorschijn. Een goed begin van een heerlijke dag. Na een uurtje rijden waren we bij de paarden. Dag, de eigenaar, had een stuk land met een 200 jaar oude boerderij gekocht, en we hebben even met hem staan praten. Hij vroeg zich af hoe mensen uit het hectische Nederland in Noorwegen konden aarden. En hij liet ons jenerverbessen proeven en liet weten dat zij een andere manier van paardrijden kennen. Fenna zal hierover zelf een stukje schrijven. We hebben Fenna daar uitgezwaaid, en zijn verder over de turistvej van Rondane richting Folldal gereden.

We kwamen langs meertjes en bossen, de toeristische route liet ons eerst het uitzicht zien over de blauwe bergen, de Bla Fjella. Lang geleden heeft een schilder deze bergen in de winter geschilderd alleen in het blauw.
En zo kwamen we meer uitzichtpunten tegen, onder andere langs een watermolen, en we zijn uiteindelijk gestopt bij een parkeerplek waarvandaan we naar de waterval Fallfosen zijn gelopen. We hadden geen kaart, maar wel een foto gemaakt van het kaartje bij de “parkering”. En dat ging prima, water gedronken uit de rivier, en even uitgerust bij een hut.
Daarna door naar Folldal, waar we bij het mijnmuseum rabarberkake en een vaffler hebben gegeten. Op de vaffler zat bruine kaas, en dat was lekkerder dan we dachten. In de supermarkt wat diepvries eten gekocht, want dan bleef het tot de tent in ieder geval goed. Het was vandaag heerlijk weer, maar in Folldal begon het een beetje te spetteren.

Toen we weer bij de paarden waren, was Fenna net terug, met een gezicht waaruit wij wel konden opmerken dat ze het heel erg leuk had gehad.

Onderweg begon het al te regenen, maar toen we in Koppang kwamen was het de hele dag droog geweest. Totdat wij voor het eten gingen zorgen, en de regen met bakken uit de lucht kwam. Meteen komen de muggen ook weer tevoorschijn.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

One Response to “Rondane.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: