Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Fenna’s dagje paardrijden.

Met dank aan Edward van Koppang camping voor het organiseren.

We gingen om half 11 naar de pony’s in de weide. Daar gingen we meditatie doen, door naar de pony, waar je op ging rijden, toe te lopen. Vervolgens bleef je daar een tijdje staan, zonder de pony aan te raken of tegen de pony te praten. Vervolgens haalden we de pony’s uit de weide door middel van Freestyle (met een touw naar voren slingeren en de pony’s daardoor laten lopen). Daarna haalden we de halsters (het hoofdstel eigenlijk, maar zonder bit), en gingen we weer terug naar onze pony om hem op te halen om te borstelen. Toen het borstelen was gedaan, kreeg mijn pony (Toby) schoenen aan, en deden we het zadel op. Ik kreeg wat theorie, omdat het geen gewoon zadel was, maar eigenlijk alleen een soort zadeldek. We sprongen erop en reden weg.

Aan het begin al gelijk een stukje galopperen om te kijken of dat lukte. Ik kon nog kiezen of ik op een andere pony wilde, want de galop ging niet zo goed op Toby, maar dat wilde ik niet. We vervolgden onze route de berg op, en onderweg hebben we wat gedronken uit een riviertje. Nog een stukje gegaloppeerd (wat nu wel goed ging, er heel erg hard) en de pony’s even wat laten te eten. Daarna weer op de pony’s springen en weer verder. Op zoek naar de plek voor het kampvuur, de pony’s afgezadeld en lekker laten lopen. Wij aten en dronken ondertussen wat. Toen we allemaal wat hadden gegeten en gedronken, haalden we onze pony’s weer en zadelden we ze weer op. Onderweg terug, zagen we nog een rendier.. het ging af en toe wat steil naar beneden, en daarom liepen we vaak gewoon met de pony’s naast ons. Aangekomen op de “manege” zadelden we de pony’s weer af, en verzorgden ze na.

Hellaas was het toen afgelopen. Het was een geweldige ervaring, en je maakt dit denk ik maar 1 keer in je leven mee. Toby was uiteindelijk erg vriendelijk, al heb ik toch wat krassen van de bomen waar ik soms in zat.Dit is zeker een goede plek voor ruiters die in Noorwegen zijn en een buitenrit willen maken. Want het is niet alleen een buitenrit, maar het is gewoon een stukje Noorse omgeving, en een totaal andere manier van rijden!

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: