Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Regenen sneeuw, rendieren en elanden.

Halverwege de nacht stopte het met regenen, maar toen we buiten wilden gaan ontbijten, begon het al weer te miezeren. En toen we net dachten dat het weer droog werd, begon het te plenzen. Dit heeft zich zo herhaald totdat we uiteindelijk rond twaalf uur met een kletsnatte tent in de auto de camping afreden. Tussen de buien door deden de muggen agressieve aanvallen op de onbedekte delen deden zich te goed aan ons warme bloed.
Het plan was om vandaag via Arvidsjaur in Arjeplog te blijven slapen, en daar wat te wandelen. DSC_0162_thumb.jpg
Het regende en bleef regenen en in Skelleftea hebben we boodschappen gedaan, een broodje garnalen gegeten, en getankt. Daarna op weg naar het westen. Dit was wel de mooiste route die we gedaan hebben. Het begon met bossen, daarna een soort duinen en veel stenen en rotsten. Onderweg veel bordjes met overstekende elanden of rendieren er op. Je verwacht dan meteen dat er iets voor je auto zal springen, maar je ziet ze meestal als je ze niet verwacht. Zo zag Katja een eland gewoon in een weiland lopen, en stonden er ineens drie rendieren midden op de weg. En dit was nog maar het begin. Heel veel rendieren, met jongen, nog in wintervacht (grijs/wit). De elanden lieten zich minder gemakkelijk spotten, maar daar hebben we ook een paar van gezien.DSC_0187.jpg En toen we in Arjeplog bij de enige camping in de omgeving aan kwamen, werden wij erg “verdrietig”, veel asfalt en nog veel meer kleine hutten in keurige rijtjes op datzelfde asfalt. En omdat het nog steeds regende, besloten we door te rijden tot in Noorwegen waar we wel een goede camping wisten te vinden. Vanaf dat moment werd het nog een stukje frisser en zagen we in de verte al bergen met sneeuw. Later lag de sneeuw zelfs nog langs de weg, en was een heel meer nog bevroren. In Noorwegen reden we meteen een pas over, en na een tijdje zagen we het fjord. Rond 22:00 uur hebben we de tent opgezet.

DSC_0175_thumb.jpgBoven de poolcirkel blijft het de hele nacht licht, dus dat was geen probleem. Gelukkig hebben we elektriciteit, en het kacheltje doet er alles aan om de natte tent te drogen, en ons lekker warm te houden.

 

 

DSC_0225_thumb.jpg

DSC_0228.jpg

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie