Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Naar Koppang met twee afgebreide sokken!

image

Gisteravond heb ik lekker in de tent (met de ventilatorkachel aan) mijn tweede sok afgebreid, ze moeten nu alleen nog afgehecht worden. Blocken (wassen en op maat drogen) doe ik wel als ik thuis kom.
Vannacht om vier uur was het 2 graden in de tent, we hebben er niet op gewacht, maar we werden wakker van de kou. De kachel iets hoger gezet, en gelukkig weer verder kunnen slapen. Vanmorgen werden we wakker van de zon in de tent, en de kachel sloeg ook af, het was dus warm genoeg om op te staan. We hebben de tent ingepakt, en zijn nog even naar Roros geweest. Er was nu een fiets-wedstrijd, en als er een fietser in de buurt kwam, werd er hard gefloten en “iets” geroepen, iedereen ging netjes opzij. Daarna ging het winkelen en wandelen gewoon door, totdat er een nieuwe fietser in de buurt kwam. We hebben niet begrepen hoe lang de etappe was en waar de finish precies was, maar het was wel gezellig! We hadden al bedacht dat we vandaag naar Koppang zouden rijden om daar de laatste week van de vakantie door te brengen. Er zijn nog steeds stukken waar we niet zijn geweest, en ook stukken waar we nog wel een keer heen willen.

image

Onderweg langs Os en Tynset, en we wilden langs Akrestrommen naar de camping. Onderweg stond echter een bordje met Jutulhogget. Dat klonk spennende en was slecht 5,5 km verder. Op de kaart stond wel een hoge berg die zo heette, maar die lag aan de andere kant van de weg. Het bleek wel degelijk een heel hoog stuk te zijn, we klommen langzaam steeds hoger. Bovenop de berg waren picknickbanken en twee keurige toiletten. Maar verder was het heel stil. Een eindje verderop stond gelukkig een bordje met informatie. En wat bleek, we stonden bovenaan een enorme kloof. Het was er prachtig, en na wat eten en drinken gingen we de weg verder naar beneden. En we kwamen uit op de “snelweg 3” die ook naar Koppang gaat (alleen niet langs Akrestrommen). Op de camping hebben we eens een andere plek gekozen dan waar we de laatste jaren staan, het lijkt nu net of we ergens anders zitten. Het is hier heerlijk weer, en het zal waarschijnlijk de komende week zo blijven.

image

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: