Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Rijden met huskies.

image

Gisteravond hadden we een afspraak gemaakt om vandaag met huskies te gaan rijden. Dus na het ontbijt op pad naar Alaskan husky tours ongeveer 20 km verderop. Toen we daar aankwamen werden we verwelkomd door een heleboel blaffende huskies, in allerlei kleuren en maten. Het was geweldig, ze waren heel erg enthousiast dat we kwamen en dat ze met ons meemochten. Eerst hebben we staan aaien en praten over de honden, daarna mochten we nog kijken bij de puppies. De grotere zaten zonder moeder in een kennel, ook zij waren blij met ons bezoek. De kleinste puppies, 11 in totaal waren allemaal van dezelfde moeder en leken dan ook heel erg op elkaar, zwart met een beetje wit, in de staart of op de buik.

image

https://www.youtube.com/watch?v=VIMsWc0agDg&feature=youtube_gdata_player

Daarna hebben we onder leiding van Ken de honden ingespannen, ze kregen een harnas aan, en werden op hun plaats aan de lijn vastgemaakt. Fenna wilde graag alleen op een karretje, en kreeg 4 honden. Eelco en Katja gingen samen, en kregen 5 honden. En toen op pad, in vliegende vaart, wat kunnen die honden trekken als ze enthousiast zijn. Katja lag dus ook tot twee keer toe naast het karretje in plaats van erin. Eelco moest ook nog even wennen. Na een tijdje werden ze wat rustiger, we reden langs meertjes, door plassen en riviertjes, en ook door een weitje dat heerlijk naar kamille rook. Maar er waren ook veel stenen en stronken in de weg, dus hobbelden we wat af. Katja heeft ook nog een stukje gestuurd, en prompt kwam er een auto aanrijden! De honden moesten ook een paar keer rusten en water drinken. Het was een geweldige ervaring.

image

En Eelco heeft de rit nog een keer achterop een quad gedaan omdat zijn autosleutels uit zijn zak waren gegleden toen hij in de kar zat. Het bleek dat de rit 16 km was geweest (en de autosleutels zijn weer gevonden).
Toen we thuiskwamen hebben we nog heerlijk in de zon gezeten, bbq met worstjes en grote garnalen, en daarna nog een leuke geocache gevonden, in een vogelhuisje in de stad.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: