Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Naar Khwai camp in Moreni park

Vanuit Savuti  nog even in de buurt rondgereden om wat wild te spotten en met succes om daarna de “main road” te nemen naar Khwai.

DSC_1520 DSC_1515

Een route met heel veel zand, diepe kuilen, en hobbels, en steeds een verschillend landschap. Het blijft fascinerend hoe aan de ene kant alles kurkdroog is en aan de andere kant groen en water bevat.

 DSC_1502 DSC_1536

DSC_1529  DSC_1539

De hobbels waren zo heftig dat met een klap de gasfles onze krat met etenswaren gebroken had, en we bij de stop onderweg tot de conclusie kwamen, dat de etenswaren door de auto lagen, en de binnenkant naar wijn stonk. Het pak met hagelslag was aan gruzels en zo was er een geurig mengsel van rode wijn en chocola op de bodem van de auto ontstaan bij een temperatuur boven de 30 graden. Een tegenslag maar we hebben er van geleerd, en gaan alles nog strakker pakken. Volgende stop dus harde kratten die met klip afsluitbaar zijn en alles strak tegen elkaar aan. Blik tegen blik blijkt ook een risico want ook dit kan elkaar breken.

DSC_0009 DSC_0006

In de middag nog rondgereden en het nodige wild gespot.

 

28 september 2014

Vandaag onze tweede dag in Khwai en in de ochtend rondgereden door het gebied met dit keer een specifiek doel, we willen “katten” zien. Tijdens het speuren natuurlijk ook ander wild gezien, en net op het moment dat we met elkaar grappen maken dat er geen wild te vinden is ziet Bram iets bewegen, en ja hoor het is een luipaard, en daarmee is de big five compleet! Ik heb nog net in de verte een foto kunnen maken, en daarna met de kijker het luipaard nog even goed in beeld gehad, daarna sloop hij voorzichtig van ons af en konden we hem niet meer vinden. Lunch gemaakt op de camping en daarna een ander deel van het gebied bekeken. Ook hier weer het nodige wild gezien. De omgeving is hier prachtig, de tegenstelling van de droogte en dan de rivier met zijn water en de groene strook die ontstaat.

  DSC_0030  DSC_0040

DSC_0048 DSC_0021

De foto’s in de blogs graag met respect voor mijn copyrights behandelen, wil je mijn foto’s gebruiken laat me dit even weten.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie