Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Meer rendieren en een hele mooie route.

We werden pas laat wakker, snel wat gegeten en opgeruimd. We rijden eerst nog een stuk over de “98”, waar we zo nu en dan uitstappen om een foto  te maken. We drinken en eten wat, we zoeken een geocache (en vinden die ook).
blog1718blog1719

We zien weer rendieren, heel veel rendieren. Zo nu en dan keren we terug om een foto te maken. Keren is “snu” in het Noors, dus we snu-en wat af vandaag. Bij een meertje probeert Eelco een visje te vangen, en met succes, hij haalt er een stuk of drie uit om daarna weer verder te rijden.

blog1720blog1721

We zien dat er een geocache ligt bij de Silfar Canyon. We rijden er op af, en komen bij een prachtige kloof waar een rivier met kristalhelder water doorheen stroomt. Een Noor ziet ons, hij is ook geocacher en heeft deze al eerder gevonden. We raken gezellig aan de praat, hij kan ons ook geen verklaring geven voor Silfar, het is niet zilver want dat spreek je zo niet uit. Misschien heet het gebergte wel zo.

blog1724

Een stuk verderop zien we een visarend vliegen, hij gaat een beetje op in het landschap, maar we zien hem wel zitten.

blog1722blog1723

Bij Lakselv rijden we de E6 op, en moeten eerst aan de andere kant van het Porsangerfjord weer een stuk naar het Noorden rijden. We zien rendieren langs het fjord lopen en even later staan een paar rendieren op een weiland te eten.

blog1726blog1727

Bij Olderfjord nemen we de afslag naar Alta. Dan is het nog een uurtje rijden naar camping Solvang. We nemen een plek met electriciteit, de tent moet nog een beetje drogen. En dat lukt prima met het kacheltje. Wij zitten nog even buiten aan het uiterste puntje van het fjord, het lijkt eb te zijn, maar dat zien we over een paar uur wel. Ganzen vliegen luid gakkend over.

blog1729blog1728

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: