Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Lauvasen en omstreken.

image

Vanmorgen hebben we ons bezig gehouden met de terugreis. De boot van Gothenborg-Kiel was al vol, dus moesten we een alternatief bedenken. De zaterdagboot was ook al vol, en de boot van vanavond konden we niet meer halen (en wilden we ook helemaal niet!). De ferry van Oslo naar Kiel is het geworden, we varen om 14.00 uur weg uit Oslo, en zijn zaterdag om 10 uur in Kiel aan.
Daarna zijn we de Vinjevegen opgereden om daar te lopen, te vissen en geocaches te zoeken. Bij het meer van Lauvasen waren we nog niet eerder geweest. De eerste geocache lag op het parkeerterrein, dat was een makkie. De volgende lag bij een houten brug over een klein riviertje. Fenna vond het bakje al snel, en wat bleek, ze was de eerste die deze geocache vond, en dat is voor geocachers een belangrijk iets.

image

Op het riviertje was geen vis, en we zijn een stukje verder gelopen om daar te eten en te drinken. Weer terug langs de zomerhuisjes naar de auto. Aan de andere kant van de weg zijn we het pad naar de Pigvola (een berg) opgelopen. De berg lag iets te ver weg, maar de meertjes konden we wel bereiken. Het was er prachtig, de bergen lijken nu wel groener dan anders, en het mos en plantjes zijn al een stuk roder, het begint echt herfst te worden. De berken hebben ook al gele blaadjes. Na deze wandeling, heeft Eelco nog even op een bekend meertje gevist. Hij viste er twee mooie forelletjes uit, de vissen hadden zich al laten zien door boven het water uit te spartelen.

image

Toen naar de supermarkt voor eten en drinken onderweg, en daarna hebben we lekker pannekoeken gegeten.
Straks de tent opruimen en alvast inpakken, morgen moeten we om 9 uur weg (want je moet al twee uur voor vertrek bij de boot zijn).

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: