Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Jotunheimen met zon

Gisteren vonden we het zo mooi bij de Leirvassbu dat we vandaag weer terug zijn gegaan. Weer de tol op, langs de parkeerplek waar we gisteren alleen stonden, en die nu vol was.

blog2390blog2387blog2389blog2388

Onderweg hebben we verse thee en koffie gezet, want in de hut was de koffie niet zo heel lekker. We zagen ook dat er weer verse sneeuw bij was gekomen.
Bij de hut hebben we ons goed aangekleed, want het was best fris. Ik had zelfs mijn vingerloze wanten aangetrokken. Maar na een kwartiertje lopen over een goed grusspaadje, met een oversteek over de sneeuw, konden we telkens iets warms uittrekken.

blog2383  blog2382

In tegenstelling tot gisteren kwam de zon zeer regelmatig tevoorschijn. En na ruim twee uur lopen zat ik in een hemdje, en Eelco is zelfs even het meer met ijs in gegaan.

blog2381

Het was een prachtige wandeling, en achter elke berg zat weer een andere berg. Met een prachtig uitzicht op een meer of een gletsjer.

blog2375

blog2376

We hebben uiteindelijk 3,5 uur gelopen waarna we ook nog een geocache hebben gevonden. Bij de hut hebben we weer lekker onze schoenen uitgedaan, en toch weer koffie/thee gedronken, die nu een stuk beter was, en er een wafel gegeten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Daarna weer de weg op  naar de Sognefjell, we waren daar twee jaar geleden geweest, en dachten dat we het kenden. Nu was het echt heel anders, overal lagen nog sneeuwvelden, en hier en daar waren nog sneeuwmuren langs de weg. En dan die uitzichten op de omgeving, hoge bergpieken en prachtige meren en rivieren waar ook nog steeds ijs op lag.

blog2395blog2394

Echt prachtig, maar een wildplek in de sneeuw hoeft ook weer niet. En na een aantal haarspeldbochten kwamen we beneden in Skjolden aan. Daar zijn we geland op de Nymoen camping.

blog2396

De wandeling als gps track

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: