Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Illegaal op een camperplek

Iedereen kent dat wel, je wordt wakker en een mug zoemt in je slaapkamer. Vanmorgen werden wij wakker van wel 50 muggen! Weliswaar niet in de tent, maar ze zaten buiten te wachten tot ze ons konden bespringen. Nu weten we natuurlijk wel dat je in Scandinavie muggen tegen kan komen, maar dit hadden wij nog niet eerder meegemaakt.

blog2163
We zijn eerst maar het meer ingedoken, en na een snel ontbijt, hebben we snel ingepakt. Met de auto zijn we naar het service-hus gereden en schoon gedoucht reden wij van de camping af. De weg met het bord “let op voor de beer” in. Het zou toch leuk zijn om een beer te zien als je in de auto zit. Helaas geen beer, wel een rendier. En een Konstverk! Een bol wit aan de buitenkant, lichtblauw aan de binnenkant. Zag er mooi uit, maar het verhaal erbij was niet geheel duidelijk.

blog2164

We reden naar Fatmomakke, een samisch kerkdorpje, daar waren we al eens eerder geweest, en hebben we toen niet gewandeld, dat wilden we nu wel gaan doen. Eerst langs een prachtige plek bij een waterval waar we wat hebben gegeten, en gevist.

blog2167blog2166

Toen we bij Fatmomakke aankwamen, kwam het wel bekend voor, maar niet wat we hadden gedacht. Hier waren we ook wel eens geweest, maar met zulk slecht weer, dat we meteen weer zijn omgekeerd. Nu hebben we het samische dorpje bekeken, en zijn we teruggereden naar de Vildmarksvagen. Onderweg naar het Stekenjokk plateau getankt en boodschappen gedaan bij de landhandel. Het plateau was prachtig, er lag nog veel sneeuw zoals we hadden gehoopt. Helaas mochten we niet van de weg af, anders hadden we daar onze auto neergezet. Maar omdat het een beschermd vogelgebied is, mochten we er niet op deze maand. Dat wisten we ook van tevoren, maar het was toch jammer.

blog2168blog2169

We reden weer naar beneden, langzaam het groen weer in. Eigenlijk wisten we nog niet waar we precies heen wilden, toen we langs de weg een rij campers zagen staan. Wij reden door want we houden niet zo van naast elkaar staan, maar toen zag ik toch nog paar andere plekken. We keerden weer om, reden langs de campers en hebben de auto achterin gezet. We staan bij een woeste rivier, de Gavostjukke, vlak bij de Gaustafallet. En het blijkt een camperplek te zijn, wij staan dus een beetje illegaal als daktent.
Na het eten hebben we nog even een stukje naar de Gaustafallet gelopen, een imposante waterval waar ook een geocache lag verstopt.

blog2170blog2171

blog2161blog2157

blog2158

Video1

Vide02

2 Responses to “Illegaal op een camperplek

Geef een reactie