Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Heel veel Muskusossen

Vandaag was een hele leuke dag, alsof we nog niet genoeg hebben gezien en meegemaakt. We begonnen met ongeveer 18 graden, na een slechte nacht vanwege veel (zwaar) verkeer langs de camping (waarschijnlijk vanwege wegwerkzaamheden). We waren snel weg, en wilden wel een stuk zuidelijker uitkomen vandaag.
De eerste foto’s maakten we van een paar kraanvogels die in het weiland stonden en opvlogen toen wij een foto gingen maken. Daarna kwamen we een bijzondere brug tegen.

image1671

image1672
We reden over de E6, naar de Dovrefjell, altijd een heel mooi stuk. Onderweg maakten we het plan om nog een keer naar Viewpoint Snohetta te gaan, wie weet zagen we nog een Muskusos. Vlak voor de afrit stond iemand te zwaaien, en we zagen een camper en een auto met open klep staan. Wij keerden om en hebben een Brabander geholpen om zijn camper weer op de weg te krijgen. Ondertussen heb ik staan praten met een Noorse vrouw die haar startkabels uitleende. Zij had een zus in Brabant wonen, hoe toevallig.
Daarna reden wij naar de parkeerplaats, om van daar uit naar boven te lopen. De temperatuur was intussen gedaald tot 8 graden in combinatie met windkracht 6-7 was dat fris, dus de calamiteitenkoffer ging weer open. Mutsen, handschoenen en de regenbroeken gingen aan. Bij het viewpoint aangekomen, stond een meisje van het Norsk Villreinsenter de hut te stofzuigen. Dat deed ze elke week, maar de kroonprinses zou langs komen volgende week dus het moest een keertje extra. Ondertussen had ze de kachel lekker gestookt.

image1662

En wat het leukste was, wij zagen gewoon een groep van 7 muskusossen staan. Het meisje liet ons door haar verrekijker kijken, en wist er veel over te vertellen. Een stuk verderop liepen 3 ossen op een berg. En een Duitser wist ons te vertellen dat er ook nog onderweg een groep liep. Die zagen wij ook op de terugweg. En dat terwijl wij twee jaar geleden onder begeleiding van een gids 1 Muskusos hebben gezien, en daarvoor 5 uur hebben gelopen (ivm slechte weer was de reflex met lens niet mee helaas , dus veraf fotos maar wel gaaf om te zien hoe snel die dieren zich kunnen verplaatsen)!

image1661

image1664

We wilden heel graag nog een keertje wild kamperen en hadden daarvoor de Peer Gynt weg uitgezocht. We reden van Hjerkinn, via Dombas naar Otta. En we dronken nog even wat bij Dovregubbens hall, omdat het er zo ontzettend mooi uitzag.

image1677

Bij Vinstra gingen we van de snelweg af, richting Gala. Het waaide nogal maar diverse weer-apps beloofden dat het beter zou worden. Toch hebben we de tent maar in een bosje uitgeklapt en niet op de fjell. We hebben de keuze uit drie picknickbanken, een luxe plek! Gelukkig hebben we genoeg licht, en bovendien is het volle maan.

image1679

image1668

image1683

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: