Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De laatste ferry

Meteen nadat we vanmorgen van de camping af reden, hebben we een eerste geocache gevonden. De gps deed het niet goed,  bij navraag bleek het om de satelieten te gaan. Gelukkig werkte het wel met een andere instelling. Deze cache lag bij een molensteen, die was gebruikt om graan te malen, met behulp van de waterkracht van de waterval.

image1656
Daarna het laatste  stuk gereden van de kustweg 17. Onderweg kregen wij antwoord op een vraag. Hier en daar staan al sneeuwstokken langs de weg, en wij vroegen ons af wie die dingen moesten neerzetten, en of ze er in de zomer wel uitgehaald worden. En vandaag reden wij achter een “sneeuwstokneerzetwagen”. Een heel ingenieus systeem, de auto rijdt, een boor maakt een gat, en een grijper pakt de stok en zet die in het gat. Leuk om dat te zien.

image1645
Verder naar Steinkjer, en daar in de buurt een paadje ingereden naar de Bygdeborg. Altijd leuk om te zien waar je uitkomt, het was een gebied dat al sinds de Vikingen bewoond was, en er waren opgravingen gedaan uit de ijzer- en bronstijd, en ook uit de Middeleeuwen. En er lag een serie van 5 geocaches. Mooi gemaakte kastjes waar de cache in zat, en het laastste kastje was in de vorm van een kasteeltje, een mooie wandeling met in de verte de roep van de kraanvogels.

image1647

image1648

Terug in de auto even een plan gemaakt, we gaan niet langs Trondheim, maar blijven aan de Noordkant van het fjord rijden. Een hele mooie weg, we zien onderweg nog drie elanden.

image1651

image1654

En we nemen dan de ferry naar Flakk. De camping daar is al gesloten vanwege de winterstop, en we rijden door naar de camping Trasavika, in de buurt van Orkanger. Na het eten wil Eelco nog even vissen. Dat lukt niet, maar we horen en zien wel een paar bruinvissen rondzwemmen precies daar waar Eelco aan het vissen was.

image1653

image1642

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: