Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een prachtig uitzicht in Torghatten

Vanmorgen weer een strakblauwe lucht. We pakken de tent in, en rijden naar het eiland Leka. Onderweg proberen we nog eens naar de kust te rijden via een klein weggetje. Maar dit komt ook weer uit bij een kade. Eelco probeert een vis te vangen, Katja gaat foto’s maken en schrikt enorm van een rendier die achter een kapotte auto vandaan komt. Van schrik vergeet ze een foto te maken. Het beest wandelt rustig langs ons heen, zodat we toch een foto hebben.
IMG_8340 
Als we aankomen bij de ferry blijkt dat we buiten het seizoen zitten, en bovendien is het zaterdag, en dan komt de ferry pas over twee uur! Dat vinden we te lang duren en we rijden door. Maar eerst hebben we de vaartijden voor de volgende boot bekeken, en we moeten een beetje doorrijden als we de eerste boot bij Holm willen hebben, anders moeten we daar ook een uur wachten. We zijn op tijd, de overtocht is een beetje saai, maar aan de overkant wordt het weer mooi.
IMG_8377 
We rijden eerst naar een Bygdetun (openluchtmuseum) waar we even rondkijken en proberen een cache te vinden, dat mislukt helaas. Het is ondertussen erg warm geworden en we zoeken een plekje aan het water. Dat vinden we en bij eb wandelen we lekker door de oceaan. Een paar kraanvogels schrikken van ons en vliegen krijsend weg.IMG_8387
We rijden weer door richting Bronnoysund, onderweg moeten we een camping zoeken, er zijn diverse mogelijkheden. Uiteindelijk rijden we helemaal door naar het eiland waar Torghatten is, een berg met een enorme kloof. De camping ligt vlakbij aan het fjord.
Na het eten gaan we de berg op, en door de kloof. Het is een prachtige wandeling en elke keer heb je een nieuw, fantastisch uitzicht.
IMG_8435
Als we terugkomen komt een enorme boot van de Kystvakt vlakbij de camping, we krijgen een voorstelling van een oefening, tot drie keer toe wordt een reddingssloep te water gelaten en worden de passagiers bij ons op de rotsen neergezet.IMG_8448

Meer lezen over de geologie van Torghatten kan kan je hier.

We zitten nu hier65 23.652 N 12 6.064 O

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

One Response to “Een prachtig uitzicht in Torghatten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: