https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-GGF9VJN3KD
Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Nog een wandeling in Tiveden, en dan ook nog maar een sauna

Nadat we gisteravond helemaal rozig van de sauna ons bed zijn ingeklommen, werden we vroeg wakker. Op een grote camping is altijd reuring, en om een uur of elf was het zelfs spitsuur bij de vuilwaterstortplaats. Wij hebben het rustig zitten aankijken, en na het ontbijtje zijn we weer richting Tiveden gereden. Deze keer hebben we een geel gemarkeerde wandeling gelopen, Stenkallerundan van 2,5 km. Het weer is prima om te wandelen, 19 graden en flink bewolkt. Ook hier klauterden we over boomstronken en grote stenen, en zo nu en dan over een trap of een houten bruggetje. En hier moesten we zelfs door een soort grot in de berg. Waarschijnlijk heeft het hier ook lekker  geregend, want de bossen zijn prachtig groen.

blog2009

blog2003blog1998

Vlak voordat we weer bij het bezoekerscentrum waren, hebben we even gezwommen in het Stora Trehorningen meer. In eerste instantie koud, maar nadat we “door” waren, zijn we er toch nog even in gebleven.

blog2023
Vanaf de camping hadden we al eerder een leuke route gemaakt in TumTum, maar de techniek liet ons hier even in de steek. Bij Degerfors had ik nog even een eigenwijs plan om langs het meer naar het oosten te rijden. Toen we daar even wat zaten te drinken, bleek dat dit niet echt slim was, omdat de route ons meer naar het westen stuurde. Dus zijn we omgekeerd, en reden we eerst over de E18 (volgens ons was het al spitsuur om vier uur). Daarna reden we over een veel mooiere weg naar het noorden, op goed geluk hebben we een camping “geprikt” op de kaart, in de buurt van Hagfors, Varmlands garden, genoemd naar de provincie Varmlands lan. Dit bleek een uitstekende keuze, aan een meer, ver weg van de bewoonde wereld. Op weg naar de receptie kwamen we langs de sauna, die ze net nieuw aan de kant van het meer hadden gebouwd. En wij van de sauna-inspectie gaan deze vanavond maar eens even goed van binnen bekijken. Er is geen douche, want je laat je zo in het meer zakken.

blog2030

blog2026

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: