Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Een berg met een gat er in

Nog even iets over gisteren, wij hebben het Noorderlicht gezien! We hadden al gezien dat de kans op het zien van het Noorderlicht klein, maar wel aanwezig was. De lucht was prachtig helder, en er kwamen steeds meer sterren, we zagen ook vallende sterren. En toen ineens achter één van de zeven zusters zagen wij iets groens. En dat was het, we bleven nog even kijken maar er kwam verder niets meer. Toen we op weg waren om tanden te poetsen, kwam een mede kampeerder vertellen dat hij met zijn mobiel het Noorderlicht had gezien. Met een camera kan je het ook beter zien, maar toch zagen wij ook met het blote oog een lichtgroene veeg, en later ook een soort van gordijntje. Het was niet spectaculair, en op de foto lijkt het veel mooier, maar we hebben het gezien.

image1613

image1622
Vanmorgen konden we rustig aan doen, en op ons gemak naar Tjotta rijden, om van daar de ferry naar Forvik te nemen. De ferry die je daarna moet hebben, ligt een kwartier verderop en gaat van Andalsvag naar Horn.

image1616

image1619

Daar aangekomen zijn we meteen doorgereden door Bronnoysund, waar het op zondag uitgestorven is, terwijl het anders een levendig stadje is. We kwamen ook nog een “skulpturlanskap” tegen in de haven, een stenen zeeduivel. Wij vonden het meer op een walvis lijken, maar het is wel leuk om naar die kunstwerken te kijken.

image1614

Bij het Havbrukssenter waar je kan zien hoe ze zalmen kweken, was het ook weer heel rustig. We hebben een broodje gegeten aan de picknickbanken die bij de haven staan. En we zagen zalmen in de kweekbakken springen.
image1620

Het doel was de berg Torghattan, en daarin is een heel grote ruimte. Je klimt naar boven via stenen, grusspaadjes en kleine stroompjes. Eenmaal boven kan je er een stuk in, en dan gaat er een houten trap naar beneden. Aan het einde is een prachtig uitzicht.

image1625

image1624

Bij de berg is een camping, vrij duur en we zijn er al twee keer geweest. Het is nog vroeg dus we rijden terug naar Bronnoysund en nemen daar de kustweg 17 weer,  en nog een kleine ferry. Toen we net van de ferry afgereden waren zagen we nog twee elanden. En later zagen we dat er nog een heel kleintje in het gras lag.

image1627
Vlak voor de Simlestraumen is een camping Kjelleidet. We kijken er eerst even om te kijken of het wat is en we zien een goeie plek.  Maar eerst gaat Eelco nog twee makrelen vangen voor morgen op brood.

image1615

We rijden terug naar de camping en staan hoog boven het fjord op een plek waar nu alleen nog maar lege caravans staan. Een beetje wild op een camping dus. En ook vanavond is er nog kans op Noorderlicht.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: