Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

De zon, en een mooie wildplek langs de E6.

De grote wolk van gisteravond heeft ons (tegen alle voorspelling in) behoorlijk bezig gehouden. Tot 4 uur heeft het geregend en gestormd, de ene keer iets meer, dan weer iets minder. Daarna zijn we lekker in slaap gevallen en wakker geworden met een zonnetje tussen de wolken. Toen we buiten kwamen, zagen we dat er verse sneeuw boven op de bergen was gevallen. We zijn vanaf de camping richting Narvik gaan rijden, en voordat we de snelweg opgingen, zijn we door het Ovre Dividal gereden. Daar hebben we een wandeling gemaakt.

blog1801blog1775

Toen wij dachten dat we er al bijna waren, zagen we dat we pas op één derde waren. We liepen nog even naar een top, om onze wandeling af te ronden. Het was prachtige en ook hier weer bosbessen genoeg en ook nog wat frambozen. Onderweg scheen het zonnetje zo nu en dan.

blog1791blog1780

Terug langs de weg nog even in een vishut (gapahuk) koffie en thee gezet. En Eelco haalde daar ook nog een prachtige vlagzalm uit de rivier (een bak van een kerngezonde vis heel voorzichtig teruggezet en vroemm weg was ie).

blog1843blog1846

blog1850blog1848

Uiteindelijk reden we weer op de E6, campings langs de weg zijn niet zo heel leuk, dus hebben we gezocht naar een wildplek. Dit lukte niet in één keer, en we zijn een aantal paadjes opgereden. Uiteindelijk hebben we een plek met een waanzinnig uitzicht. Het ligt vlakbij het Gratangen Fjellhotel, maar dat ligt om de hoek, dus we zien elkaar niet. Je hoort de E6 een klein beetje, maar beneden ligt de rivier met een waterval, want die hoor je ook.

blog1852blog1858blog1860

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: