Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

16, 17 en 18 augustus vissen in Trysil.

De 16de een mooie reis van de Glomma naar Trysil over een verharde weg (met fantastische visplekken en vrij kamperen mits je daar de spullen voor bij je hebt) aangekomen in Trysil. Na een hartelijke ontvangst de tent opgezet op een prachtig stukje grond vlak naast de rivier. Hier alles opgebouwd en even wat gelezen over dit water. Een miertje mag niet ontbreken in de vliegendoos volgens de heren hier en niet zonder reden. Een uur later zaten er uitgevlogen rode bosmieren op de tent en dus waren de vliegen vlot gebonden. Jesse was hout aan het verzamelen voor ons kampvuur en meldde een stijgende vis vlak naast de tent. De mier snel aangeknoopt. Eerste worp niets, tweede weer niets, een derde worp ietsje verder, een kring in het water en … weg miertje en direct een kromme hengel, dat was even leuk. Voorzichtig de vis geland in ons netje en een mooie vlagzalm van 30 cm lag te spartelen. Op het moment dat ik een foto wil maken zie ik forse beschadigingen, dat zal toch niet door mij zijn? De andere kant ook al, bij nader onderzoek bleek de vis een stuk 14/100 om zijn nek te hebben deels ingegroeid, en dit veroorzaakte wonden. De lijn kon ik niet goed meer verwijderen dus de vis een tik op de kop gegeven en schoongemaakt. Voor ons een lekkere aanvulling van het avondmaal.

De volgende dag een beetje gevist uit een bootje, deze zijn op de camping aanwezig en mochten we gebruiken, de dingen zijn zeer wankel maar varen goed. We wisten dat op dit deel ook snoek zat dus Jesse had snel een streamertje in elkaar gezet. Al varend de kanten langs en tjak een snoek op de streamer, mis, en nog een keer, weer mis, enfin toen was de streamer al bijna in de boot en de snoek doet nog een laatste poging het ding te pakken, helaas weer mis. Daarna hebben we het nog een paar keer geprobeerd helaas tevergeefs. Dan maar op de vlagzalm in de stroming vissen. Zoekend de boot zo nu en dan op het anker het snelstromende water afgevist, en dat leverde toch nog de nodige (helaas kleine) vlagzalmen op.

De 18de gezellig even met Espen gepraat over vissen, elanden, en bevers. Het is op dit moment niet de tijd om droog te vissen, het beste is met wormen diep te vissen en dus na enig overleg, we gaan met de zink en intermediate lijn vissen. Daarnaast toch toch maar met droppers vissen een natte vlieg en een goudkop. We gaan ipv de normale goudkoppen ook de leadheads van Hans van Klinken proberen op de stroom, dat zou mogelijk vis moeten opleveren.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: