Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Wintervoorns in 2011

Van de week was ik al voorzichtig op de wintervoorns gaan vissen met wisselende resultaten. Ik kwam daar een vliegvisser tegen die redelijk stond te vangen en werden de ervaringen en de vliegen gedeeld. Een belangrijk verschil was de wijze van vissen, daar waar ik met mijn verklikker met een lange leader over de bodem sleep (en ook tijdens het afzinken vis pak), viste hij meer op een Tjech-nymph wijze. Juist dit subtiele verschil bleek een groter aantal vissen op te leveren.

Vandaag nam ik de tijd om deze techniek in de praktijk te brengen en dit leverde me een respectabel aantal grote voorns op.  De kleuren op dit moment zijn wat mij betreft geel en roze.  Na ruim twee uur liet ik het afweten, niet vanwege de vangsten maar vanwege de ongelooflijk koude wind die ieder warm plekje uit mijn (toch niet dunne) jas wist te verjagen.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: