Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

We zitten weer ten Zuiden van de Poolcirkel.

Vanmorgen was het prachtig weer toen we wakker werden. En deze keer hoefden wij ons niet te haasten voor de ferry, we waren ruim op tijd. Aan de overkant reden wij in colonne achter de campers aan naar Jektvik voor de volgende ferry. En deze keer hadden wij minder geluk, de boot was vol en wij moesten bijna een uur wachten voordat de volgende zou komen. Eelco kon hier mooi vissen, Katja heeft weer wat naalden aan haar trui gebreid. En in het zonnetje was dat helemaal niet vervelend. De ferry van Jektvik naar Kilboghamn gaat over de Poolcirkel, we hebben deze tocht al drie keer gemaakt, maar het blijft leuk om het monument op het eilandje te zien.

nwDSC3249nwDSC3260

En deze keer scheen er volop zon op, dat hebben wij niet eerder meegemaakt. Ook hadden ze broodjes met garnalen, lekkere thee en niet zulke lekkere koffie. We mochten als eerste van de boot af, dat reed lekker door. Eelco herkende de route en wist dat hier de mooie plek aan het water was, Hellaga. Er gaat een metalen trap richting het water, die overgaat in een betonnen trap het fjord in. En op de rotsen staan betonnen picknicktafels. Vandaag was het er druk, met vissers, met campers, en met gezinnen die op de rotsen zaten. Eelco haalde even twee makrelen uit het water om te kunnen roken. Een klein stukje verder zag hij een goede visplek en haalde daar wat kleine zeeforelletjes uit het water. Eentje ging mee als voorafje om te proeven.

nwDSC3266nwDSC3273
Bij Nesna moesten we een krap uur wachten voor de ferry naar Levang, we hebben boodschappen gedaan en een ijsje gegeten. Het is de hele dag warm gebleven. Toen we de ferry af reden zeiden we tegen elkaar dat we maar een plek moesten gaan zoeken. En op de kaart stond geschreven dat er een camping Sjobakken is, we zijn daar even gaan kijken. En toen wij net dachten dat er geen plek meer was voor ons, kwam de eigenaar vragen wat hij voor ons kon doen. Hij heeft ons een berg opgestuurd, met een prachtige plek. Wel hebben we, voor het eerst, behalve de handrem extra aangetrokken en de auto in de versnelling gezet, nog stenen voor de wielen gelegd. We hebben uitzicht op het fjord, de ferry, bootjes en vissers. En ook zien we de makrelen en zeeforellen in het fjord. We horen de meeuwen, scholektsters en een plevier vreselijk hun best doen om zich te laten horen. Dit is ook weer echt vakantie!

nwDSC3284nwDSC3288

Weer 21-23 graden wind 2-3 Beaufort

Locatie

Sjøbakken fiske-camping
https://goo.gl/maps/NA8pv8HGXV42

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie