Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Water en wolken.

We waren bijtijds wakker, het is wat koeler dan de dagen hiervoor. We ontbijten en klappen snel de tent in. Vandaag rijden we eerst dwars het eiland Senja over om in het Noorden de toeristische route te nemen.

Op de boot en bij verschillende winkels hebben wij gezien dat er in het Krakkeslottet bij Bovaer een internationaal kunstfestival is.

lo_DSC2538

Het is een geweldige plek, het zijn een paar huizen aan elkaar op een eilandje, verbonden door steigers en trapjes. Eerst drinken we een kopje koffie/thee en daarna wandelen we over de tentoonstelling. Buiten is een fotoproject van een Nederlander over de genetische onderzoeken bij de Sami. Binnen staan mechanisch aangedreven molentjes met hamertjes (met bolletjes wol eromheen) die op een xylofoon vallen. Buiten staan dezelde molentjes, maar die draaien op de wind. Binnen ook ouderwetse en moderne 3d plaatjes. En er was een minibioscoop met heel diverse filmpjes.

loDSC2553loDSC2561
Verder over de toeristische route, waarin twee heel mooie uitzichtpunten zijn gebouwd. Bij één daarvan gaat Eelco even vissen, en Katja vindt daar een geocache.

loDSC2530loDSC2586
loDSC2594

We zetten de route naar het Gryllefjord in de TumTum, Katja was er van overtuigd dat de laatste ferry naar Andenes vandaag om 17:00 uur zou gaan. Het was al behoorlijk druk bij de kade, maar nog geen boot te zien. Na een half uur was er nog steeds niets, en mensen liepen af en aan. Wij keken nog maar eens op de Ferry-app op de telefoon en zagen dat de boot om 17:00 uur uit Andenes weg ging, en pas om 19:00 uur bij het Gryllefjord zou vertrekken. Wij gingen eerst de Joker in om klesklyper te kopen (knijpers) en daarna naar een bar voor koffie/thee. De overtocht zou ruim anderhalf uur duren, dus daar zouden we wel wat te eten nemen. Even over 19:00 uur kwam de ferry aan, en daarna begon het puzzelen. Twee enorme campers naar binnen, een kleine lage auto daarnaast. Uiteindelijk werden wij naar voren gedirigeerd, maar we moesten toch nog wachten. Wij waren weer een van de laasten die naar binnen mochten, gelukkig dat ik dacht dat de boot eerder zou vertrekken, anders hadden we tot morgenochtend moeten wachten. En toen begon de reis, het was ondertussen harder gaan regenen en ook gaan waaien. De tocht ging eerst het fjord uit, en daarna vrijwel over open zee. Eelco heeft nog foto’s gemaakt, Katja heeft zich vooral geconcentreerd op haar breiwerk, en heeft heel wat minuten voorbij gebreid. Als ze al naar buiten keek, zag ze de ene keer water, de andere keer wolken. Er was helemaal niets te eten, maar dat wilde ik ook helemaal niet. Het was nu echt duidelijk, Eelco gaat morgen alleen op Walvissafari.

loDSC2609
Bij Andenes aangekomen reden we snel richting Stave, waar we een hut wilden nemen, die waren er niet meer, dus we hebben toch de daktent maar uitgeklapt. Voor morgen hebben we wel al (de laatste) hut gereserveerd. We nemen nog een kopje soep, terwijl de wind aan onze tent rukt, daarna een borrel en dan naar bed.  De tent klappert en flappert, het grondzeil maken we voor de eerst keer vast en de bodem verzwaren we met de kratten.

loDSC2620

Weer in de ochtend: 15 graden 3 Beaufort lichte regen

In de middag en avond naar 6 Beaufort regenbuien en 10-12 graden

Locatie

https://goo.gl/maps/Sfbxf9qjp132

About Eelco & Katja

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

One Response to “Water en wolken.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: