Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Wat heb je over voor een vis.

Dit weekend was typisch zo’n weekend waarin alles samenkomt en je probeert alles wat er nog lag weg te werken.

Klusjes, boodschappen, uitslapen, je kent het wel. En dan komt er via MSN een berichtje binnen, ze zijn er.. Windes dus, en al 2 jaar probeer ik zo’n beest te vangen en keer op keer is het heen en weer reizen naar het Valeikanaal om .. niets te vangen. Eigenlijk was er geen tijd, eigenlijk dacht ik, dat gaat weer blanken worden, en eigenlijk dacht ik, een uur heen een uur terug, en ik moet ook nog eten en sporten. Heeft dat wel zin, het is beter om er een dag voor in te plannen. Ik heb slechts twee vliegen in mijn box, geen tijd om te binden, het is nu of niet. Een klassiek geval van  doet ie ut of doet ie ut niet. Enfin, het kan net, ik heb een paar uur. Aangekomen bij het Valeikanaal zie ik Erik ook net aankomen, en zijn spullen uitpakken. De reis was gelukkig zonder files. Ik pak mijn #3 en gooi een vlieg in het water, drommels er staat een koude wind, en na een worp of tien denk ik dat gaat um niet worden. Gelukkig lag mijn #5 nog in de auto en die snel opgetuigd en daarmee staan zwiepen, pling, nymph tegen een bord en weg, nog één nymp over. Nieuwe leader erop, die laatste nymph erop gezet. Ik maak een worp, precies in de stroomnaad, en zie de verklikker verdwijnen, is het weer een brok vuil, of… shit die lijn begint te bewegen. Een felle tik op mijn hengel, en die gaat krom, bonk bonk, shit das een sterke vis. Ik land vervolgens mijn eerste Winde. Foto’s en felicitaties, daar stond ik met die vis, 2 jaar heen en weer karren voor dit moment, ja het zijn mooie vissen en ze zijn sterk. Het uur erop heb ik alles wat nog enigszins te gebruiken was verspeeld aan rotsen, of takken in het water, geen aanbeet meer gehad. Vervolgens was het tijd.. de telefoon ging al weer. Waar blijf je, we moeten zo ……

Thuis komt er tussen het opruimen en de maaltijd door een MSN de foto’s Erik had ze al on line…

Een uur  elf uur kom ik van de squashbaan thuis, waar mijn stukje is op mijn weblog.. nou .. hier is het …  met de foto’s.

En meer op de site van Erik de Noorman(van der Hoek)

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: