Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Wat een beestenboel vandaag!

De camping was heel stil, en behalve dat de wind vannacht op het achterluik blies, hebben we goed geslapen. Meestal doen we alleen de zijluiken open, maar omdat het zo warm was, hadden we alles opengedaan.
De route ging naar Brekstad, maar niet met de grote wegen, we wilden de smalle weggetjes nemen. Het was even lastig om met TomTom de noordkant van het Surnadal te vinden, maar na wat gepuzzel ging het goed.

DSC7272

Het was een prachtige weg, de rivier de Surna was net zoals andere rivieren erg laag. Hier en daar even op een bruggetje gekeken naar een springende zalm. Bij Rindal werden we echt de grote weg weer opgestuurd, en daar hebben we even getankt. Eelco nam ook een verse wafel mee, met brunost. Niet het allerlekkerste dat ik me kan bedenken, maar ik begin er toch wel aan te wennen. Een stukje verderop konden we met een kleine weg een doorsteek maken naar Eidet. Net toen we daar reden, zei Eelco dat we hier wel eens een eland zouden kunnen zien, en hoe toevallig dar stond ook een bord met een eland. En na de bocht stond daar die eland, een moeder met een jong.

blog1150

Ze bleven rustig staan, maar na een paar foto’s vond moeder het toch wel een beetje raar, en liep ze met haar kind het bos in. Even verderop stonden een paar kraanvogels in het weiland. En toen we bijna bij Eidet waren zagen we een paar reetjes in het land.

blog1154blog1153

Onderweg hebben we nog geprobeerd wat geocaches te doen, maar het lukte ons drie keer achter elkaar niet. Bovendien hadden we al een heleboel gezien, dus ging de gps weer uit.
Vlak voor Orkanger konden we niet meer tussendoor, dus zijn we langs het fjord naar Valset gereden. Halverwege gingen we aan het strand (met schommel) de aardbeien eten die we hadden gekocht. Maar nog voordat we klaar waren moesten we terug naar boven rennen voor de regen.

blog1148

Voordat we de ferry naar Brekstad namen, zijn we nog even naar het Agdenes fyr gelopen, een oude vuurtoren. En daar lag een addertje naast het pad te slapen!

blog1155blog1156

In dit stukje Noorwegen zijn we nog niet eerder geweest, en wij vinden het ook erg bevolkt.
We vonden een camping in Austratt, nog geen kwartier van de ferry vandaan. Het ligt in een natuurgebied, maar ook vlakbij een haven. Het is er lekker rustig, en het ligt ver van de doorgaande weg.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie