Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Vissen op de Parlalven

Vanaf de camping (Skabram) even wezen vissen op de Parlalven.

image

Het leek prima forelwater en vol goede moed  een droge vlieg aangeknoopt en de diverse naden afgevist. Geen aanbeet geen stijgende vis en goede kans dat de forel is opgetrokken naar ader water. Toch maar een zware hazenoor aangezet en een drijver. Niet mijn voorkeur maar nu is de vraag zit er vis. Downstream de eerste forel gevangen en ook de laatse van dat moment.

image

Een dropper erbij gezet om te kijken of dit een vis kan verleiden in het snelle water. De vlieg zakt in een diep en rustiger stuk en ruk weg is de verklikker. De he gel gaat krom en … Een forse vlagzalm laat zich zien met de dropper in zijn bek. Een mooie vis van ruim veertig cm ging het net in en op de foto.

image

En dan is het tijd om een hapje te gaan koken. Een paar mooie momenten op een mooie river die zeker meer vis bij zich zal hebben maar waar ik nog wel eea voor zal moeten leren. Oh spaar je de moeite van je waadpak. Stenen rotsblokken en diepe gaten maken het op dit stuk noodzakelijk vanaf de rotsblokken te vissen.

In de avond nog even op het meer gevist er zaten wat vissen onder de kant. Droog vliegje eraan en rustig afwachten na drie missers een mooie voorn weten te landen.

image

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: