Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Viservaringen Noorwegen 2009

Dit jaar was een leerzaam jaar, mede door het extreem hoge water in de Glomma en de slechte weersomstandigheden. Zowel op de rivier als aan de kust was het werken voor je visje maar met goede adviezen van collega vissers en goed observeren kan je toch je vis wel vangen.

Volgend jaar ga ik thuis rustig achter mijn vice zitten voor ik naar Noorwegen ga. Parachutes in diverse kleuren (bruin, grijs, ginger) maar vooral ook haakmaat 18 tm 10 zullen de box in gaan. Verder Klinkhamers, Superpupan, Red spider, Racklehaenen (in bruin en tan).

In de ochtenden wandelen en vissen in de middag. Na 16:00 in de snellere stukken op de grenzen van snelle stromen overgaand naar rustiger water.

Vissen in de avonden op de trage stukken waar met een beetje geluk vis stijgt en dus aan te werpen is. Stroomopwaarts vissen, spaar je de moeite als het water snel is je stript je een ongeluk en mist vis. Dwars op de stroom en goed menden.

Waden op de Glomma, alleen met een goede waadstok, laat je niets wijsmaken!

Reserve materialen neem ze mee, spullen om je waadpak mee te repareren ook al is het ding nieuw we hebben het moeten gebruiken.

Wat er mis ging en we op konden lossen door onze reserve spullen:

  • Leaderloop van Jesse ging stuk (vervangen)
  • Gevlochten leader van Eelco oog brak eraf (doorgesleten) (vervangen)
  • Waadpak van Jesse bleek lek te zijn op alle naden (fabrikage fout) en dat merkte we pas bij de hoge waterdruk ng en diep waden) op de glomma. (Looms met uv alle naden extra aangestreken)
  • Bindmaterialen hadden we bij ons en konden zo onze vliegen aanpassen aan de omstandigheden (veel kleinere vliegen dan normaal). En handig als je vliegenbox openspringt en je vliegen wegdrijven voor je ze kan vange
  • Rolspeld verloren tijdens onze bush tochten evenals de vliegenolie.

In de grotere stadjes heeft de sportwinkel meestal wel een hengelsport afdeling met een beperkt assortiment vliegvisspullen. Helemaal om het hand zit je dus niet maar het kan even reizen zijn.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: