Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

TPG Post en verklikkers gaan niet samen

Voor de wintervoorn gebruik ik altijd een speciaal type verklikker van oa Orvis. Ook Peeters heeft deze verklikkers onder een ander merk Turn-on Strike indicators.  De dingen willen nog wel eens breken dan wel net tijdens je worp eraf schieten maar das meestal je eigen schuld, niet goed monteren is ook direct verklikker weg. Deze verklikkers zijn vooral handig omdat je de diepte eenvoudig kan verstellen en zo de subtiele aanbeten van de wintervoorns kan registeren.

Maar terug naar TPG post.. Ik bestel 2 zakjes a 8,50 E en krijg via Peeters netjes een luchtkussen enveloppe binnen met daarin mijn bestelling waaronder de turn-on indicators. Wat blijkt 1 zakje is volledig in puin, niet een beetje maar alsof je er met een hamer opgeslagen hebt. Een email naar Peeters levert me als service een nieuwe verzending op. Helemaal top natuurlijk van de leverancier maar dan .. ook deze zending is deels in puin. Dit is te gek, ik bel met TPG klantenservice en wat je dan meemaakt is te dol voor woorden. De meneer van de klachtnservice snapt mijn klacht, en bied aan de bezorger een berisping te geven. Gekkigheid natuurlijk want dit is niet de bezorger die een probleem geeft, voor mij duidelijk in de verwerking. Gekker wordt het als ik aangeef dat dit de tweede keer is met dezelfde schade en dat men bij TPG maar eens moet kijken in de verwerkingslijn. En dan komt de uitspraak, meneer vervelend maar wij zijn niet verantwoordelijk voor de schade. U kunt de bestelling beter nog een keertje opsturen maar dan in een doos met track en trace en verzekerd. Kortom, de schade van 2 keer 2 eruo verzending en 2 keer 8,50 euro negeer je gewoon en je doet nog een keer een verzending van 8,50 E met een porto van 6 euro erop. Winst voor TPG post 10 E schade voor de klant 25 E .. Nee dan heb je het begrepen en dan ben je ook bewust van je goede kanten en van je tekortkomingen. Toen ik daarop aangaf dat ik toch wel gebruik wilde maken van de klachtenprocedure naar de directie van TPG post wilde de medewerker me wel helpen met het adres waarop ik zei… Mail of SMS me dit maar even je hebt alle gegevens van me… eh meneer we zijn een callcenter, we kunnen dat niet… .. en of hij nog meer voor me kon betekenen.. nee laat maar bedankt voor de service .. en ik ben een gelukkig mens… ik heb tegen betaling kunnen klagen 15 min a 10 eurocent zonder mijn telefoonkosten, met als resultaat niets… kijk da’s de service van TPG post ..

Een dag later een email of ik nog even een paar vragen wil beantwoorden over de service … nou … heeft u even…

 

Wat wel het vermelden waard is … Een paar dagen later opnieuw post van Peeters .. een nieuwe zending, steviger verpakt, gratis en voor niets, alles heel!

Henk mijn complimenten voor de perfecte service !!

 

Enfin het is 26 januari en de telefoon gaat..

“Met PTT post, u heeft ons verzocht contact met u op te nemen over uw klacht”.

“ja dat klopt”dank u” .

Ik kan u mededelen dat we gekeken hebben en het advies aan de bezorging gegeven poststukken extra aandacht te geven.

“dank u wel maar het probleem was beschadiging onderweg hebben jullie dat op kunnen lossen?”

Eh nee de route Amsterdam Voorschoten is te complex hiervoor het kan overal veroorzaakt zijn.

Enfin, ik leg nog het hele verhaal uit, dat ik denk dat het in een machine misgegaan is, en niet de bezorging, en de meneer leek er niet veel aandacht voor te hebben.

Vervolgens vroeg ik wat ze dan gingen doen met mijn klacht en mijn schade. Nou heel simpel niets, want ik had het pakket niet verzekerd.

Ik zei maar jullie nemen tijdens het vervoer toch ook een stuk van de verantwoording over het pakket, ja dat was wel zo maar ze deden hun best.

Vervolgens meldde ik min of meer gefrustreerd, dus:

-ik heb 20 euro schade,

-ik heb vervolgens gebeld op mijn kosten 10 cent per min om mijn klacht over jullie kwijt te kunnen.

-ik heb op verzoek van de PTT post  het klachtenformulier ingevuld en aangegeven dat ik graag teruggebeld wil worden.

 

De conclusie:

-schade van 20 E

-telefoonkosten 2 a 3 E,

-tijdsinvestering 1 uur

-telefoongesprek van 15 mij.

Wat krijg je terug … een telefoontje met sorry dat het stuk is… en alle inspanning van mij kosten van mij enz.. is gewoon …. zonde van de tijd.

 

 

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: