Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Rondane

image

Vanmorgen hebben we eerst Fenna naar Sollia gebracht, waar ze ging paardrijden op IJslandse paarden. We lieten haar weer met een goed hart achter bij Tina, waar ze vorig jaar ook zoveel plezier heeft gehad. Fenna zal zelf een stukje schrijven over haar avontuur in de bergen.
Eelco en ik zijn daarna verder gereden, we hadden nog geen echt plan, en zijn de touristenweg Rondevegen ingereden. Dat bleek een heel goede keuze want daar zijn we de hele dag gebleven. Eelco heeft er lekker kunnen vissen met de viskaart die we bij een hotel hadden gekocht. We zijn daar een echte bomweg opgereden, geld in het envelopje en dat in de bus gegooid, en dan zelf de slagboom openen en weer dicht doen.

image

En het was prachtig weer, zo zonnig dat we zelfs bij de KIWI supermarkt zonnebrand hebben gekocht. Daarnaast was een cafe waar we koffie en thee met een muffin hebben genomen. Weer een stukje verder gereden, stukje gelopen en een beetje gevist. Net toen we terug moesten gaan om Fenna te halen, krgen we een sms-je dat ze pas over twee uur terug zouden zijn. Dus nog maar weer een stukje verderop gewandeld en gevist. En terwijl Eelco aan het vissen was, heb ik heerlijk in de zon gezeten en gelegen, op z’n Noors, shirtje uit en in je bh.
Je kon wel merken dat het een mooie dag was, en bovendien een vrije dag, want we hebben het nog nooit zo druk gezien in Noorwegen. Overal campers, vissers en wandelende mensen. Vaak ook tentjes in de buurt van een meertje.

image

Eerst hebben we wat meditatie gedaan, zoals altijd. Deze keer begonnen we met walking meditation, rustig lopen, en terwijl je inademt je voet verplaatsen en terwij je uitademt je gewicht verplaatsen. Daarna nog wat Bubble meditation met de paarden. Dan moest je de benen volgen van het paard, en het zelf na doen. Na 10 minuten Bubble meditation hebben we de paarden gepoetst, en heeft Tina uitgelegd hoe we moesten opzadelen. Tina liet nog even zien hoe je moest rijden. We zijn op gaan stijgen en begonnen de rit.
Halverwege even gestopt om te paarden te laten grazen en zelf nog wat oefeningen te doen. Daar hebben we ook bedacht hoe we onze rit gingen vervolgen. We zijn de bergen in gegaan, en na een lang galoppad (waar ik heb geprobeerd om wat te filmen) hadden we een prachtig uitzicht!

image

We liepen nog wat verder om een eetplek te vinden met een meertje. Daar zouden we brood bakken en wat drinken. Toen we een mooie plek hadden gevonden, zijn we hout gaan verzamelen voor het vuur, maar de paarden dachten dat we naar de andere plek zouden gaan, waardoor ze dus op hun gemakje weg liepen. Wij zijn erachter aan gegaan, en hebben ze weer opgepikt. Vuur aangemaakt en toen we het brood wilde bakken, kwam Tina er achter dat ze geen pan bij zich had (maar een steen functioneerde ook) en het brooddeeg was nogal kleverig. Maar het brood was erg lekker, en de paarden bleven na wat eten bij ons in de buurt. Het was er prachtig en we genoten van de rust die we hebben. Waarna we erachter kwamen dat we eigenlijk al weer terug moesten zijn.
Verder hebben we in een rustig tempo terug gereden, maar Tobbi wilde liever het gras dat naast het paadje stond. We liepen het laatste stukje, omdat het gewoonweg te steil was, en nadat we weer terug kwamen hebben we ze afgezadeld en gingen ze lekker rollen.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: