Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Pollak/Koolvis in de saltstraumen

Vissen op pollak in een stroom die 40 km/h stroomt is even wennen. Zelfs mijn 300 grain lijn tegen de stroom op was in een tel gestrekt in de stroom.

Dit vraagt een andere aanpak. Vissen in de keerstromen, en niet op het hoogste tij maar als de ergste druk eraf is. Deze methode werkt succesvol je ziet je lijn mooi omlaag zinken en dan kan je hem echt omhoog strippen.

Die momenten waar ik mijn lijn en de vlieg goed kon presenteren was het ook direct vis. Je hoefde niet eens zo ver te werpen. Zoek de diepe kanten en werp langs de kant stroomopwaarts. Zolang de lijn maar de diepte ingaat en omhoog gevist kan worden.

In de keerstromen zijn volop kleinere pollakken aan het jagen en op dat moment hoef je niet heel diep te vissen en is een lichtere lijn ook goed in te zetten. Ik had er in een half uurtje een stuk of 10. De vliegen met chartreuse deze het dit keer niet echt. Oranje en mosgroen leverende vis op. Zelfs een volledig afgekloven vlieg bleef vis opleveren tot ie uiteindelijk in de kelp verspeeld werd.

 

Grappig genoeg was de vlieg effectiever dan de lepels en spinners die gebruikt werden en das toch wel leuk om mee te maken.

De vissen waren niet heel groot maar er zaten een stuk of 6 mooi maatse vissen tussen. De kleinere waren een 20 cm. Totaal zijn er zeker een 20 vissen uitgekomen waarvan 5 a 7 mooi maatse  vissen en dan heb je daar ook echt sport aan want die zoeken direct  de diepte en de stoom op.

 

 

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

2 Responses to “Pollak/Koolvis in de saltstraumen

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: