Fly-fish & -tie, Nordics, camp, outdoor & tech.

Lessons Learned

Neem reserve materiaal mee, als iets breekt, valt, of verliest kan het je vakantie redden. Denk ook aan waadpak reparatie spullen.  Een gaatje door een scherpe tak, of doorn kan je overkomen tijdens het struinen.

Hengels voor droog, streamer of aan de nymph:  bij ons was de auto volledig omgebouwd tot hengel voorraad met diverse lijnen, typen hengels enz. Daarmee konden we anticiperen op de weersomstandigheden, type water en gedrag van de vis.

Vliegen: klinkhamers, diverse maten en kleuren, parachutes, en wat sedge patronen. De klinkhamer deed op de snellere stukken goed, parachutes leverden dit jaar voor het eerst geen vis op. Opvallend waren de iron blue dun’s op het water die bij voorkeur door de vis genomen werden. We hadden toevallig nog KGV-tjes bij ons (maatje 20-22) die hebben ons op de Glomma gered.

Kleding: wees weer, wind en watervast, en voorzie jezelf van diverse lagen kleding van flink isolerend tot insecten werende lange overhemden. Van vorst tot 24 graden het kan gewoon in juni.

Wisselen of niet: wissel van techniek, van stek, van vlieg. Hoe vaak wanneer en waarom, dat is aan de visser.

En als laatste: geniet van de omgeving, er is altijd wel een opsteker zoals een oehoe, herten, elanden, eekhoorns, spechten, bevers, kraanvogels, visarenden, en alle andere dieren.

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie