Fly-fish & -tie, Nordics, camp & outdoor

Het was een “flotte dag”!

Toen ik vannacht naar buiten keek, zag ik alleen maar mist in het fjord hangen. En toen we vanmorgen wakker werden scheen de zon! We hebben ontbeten op de rotsen aan het fjord. Daarna gedoucht in de mini douches, ook de wc’s zijn heel klein en zoals normaal in Noorwegen heel schoon, en ook heel warm. Vandaag zouden we naar de Svartisen gaan, een gletsjer waar we vorig jaar in de sneeuw hebben gewandeld. We reden over de kustweg 17, waar we ook vorig jaar hadden gereden. We herkenden het niet totdat we het bordje Skulpturlandskap volgden. Meestal is dat een stuk landschapskunst.

nwDSC3183

Toen we er heen reden, wisten we het weer, vanwege het weer hebben we toen verder niet gekeken. Nu was het heerlijk zonnig, en we zijn eerst een cache gaan zoeken, die zat echter aan de heel andere kant. Daarna naar het kunstwerk, het was genoemd De verlaten stad, en het zag er uit als een soort ruine van huizen.  We hebben wel mooiere dingen gezien!

nwDSC3165nwDSC3167

Op een volgende plek langs het turkooisblauwe water van de zee, heeft Eelco even staan vissen.

swDSC3197nwDSC3184

In Ornes hebben we getankt en in Glomfjord hebben we boodschappen gedaan. Wij waren klaar voor een nacht wildkamperen bij de gletsjer! Vlak voor de 8 km-lange Svartisentunnel moesten we van de weg af, en dan door twee tunnels zonder licht. Wat een verschil met vorig jaar, nu konden we een heel eind met de auto omhoog waar we vorig jaar door de sneeuw niet verder konden. De parkeerplaats waar wij wilden overnachten stond  helaas al vol met campers. We hebben de wandeling van vorig jaar in de omgekeerde volgorde gelopen.

nwDSC3221

Op de terugweg hebben we nog naar geschikte plekken gezocht, maar niets gevonden. Eelco heeft bij een waterval nog een paar kleine forelletjes gevangen, en ze terug gezet  om verder groeien.

nwDSC3235 nwDSC3236

Daarna op weg naar de Furoy camping, waar we al twee keer eerder zijn geweest. De eigenaresse herkende ons nog, we hebben ingecheckt, betaald en douchegeld gewisseld. Toen we een plekje gingen zoeken, bleek de camping wel veel voller dan voorgaande keren.
Voordat we de tent uitklapten, had Eelco de bbq al aangezet, zodat we niet al te laat hoefden te eten.

nwDSC3239

Weer 16-20 graden wind 2-3 Beaufort.

Locatie

Furøy Camping

http://maps.google.com/?q=Fur%C3%B8y+Camping+8178+Halsa%2C+Noorwegen&ftid=0x0:0x6853da3b0e9094da&hl=nl&gl=nl

About Eelco

https://www.linkedin.com/in/eelcodegraaff/

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: